TV TIPS. Dit mag je vanavond niet missen op de buis

Donderdag 14 maart

David Bowie
REUTERS David Bowie
In het enorme tv-aanbod van vandaag is het soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Daarom schotelen we u iedere avond enkele tv-tips voor die uw keuze wat kunnen vergemakkelijken. Veel kijkplezier!

‘Image’, vanaf vandaag op Play & Play More

Tegenwoordig schittert regisseursduo Adil El Arbi en bilall Fallah vooral in Hollywood, maar er was ook een tijd dat de twee gewoon in België films maakten. Getuige daarvan is bijvoorbeeld ‘Image’ uit 2014, hun eerste langspeler nadat ze in 2011 de kortfilm ‘Broeders’ op de wereld loslieten. En ook vijf jaar na datum voelt ‘Image’ nog steeds actueel aan. De film draait immers om Eva (Laura Verlinden), een jonge en ambitieuze journaliste die werkt voor de grootste zender van het land. Wanneer ze de opdracht krijgt om een reportage te maken over de probleemwijken in Brussel, leert ze een zware jongen van Marokkaanse afkomst kennen: Lahbib (Nabil Mallat). Eva geraakt gefascineerd door de leefwereld van Lahbib, maar dat is niet naar de zin van haar collega - en sterreporter - Herman Verbeeck (Gène Bervoets)...

‘Van algemeen nut’, 20u40 op Een

Van algemeen nut - Steven Van Herreweghe
© VRT - Sofie Silbermann Van algemeen nut - Steven Van Herreweghe

Ook deze week duikt Steven Van Herreweghe weer in de geschiedenis van de openbare omroep en de mensen die hier een bijzondere bijdrage aan hebben geleverd. Deze week levert dat alvast beelden op van dertig jaar geleden, toen Helmut Lotti nog piepjong was. Hoe de zanger daar zelf op terugkijkt? Dat ontdek je vanaf 20u40 op Een!

‘Alloo in de nacht’, 21u40 op VTM

Luk Alloo
RV Luk Alloo

Niet alleen Helmut Lotti wordt vanavond geconfronteerd met iets dat hij lever niet had gezien, ook bij reportagemaker Luk Alloo is dat misschien wel het geval. Voor de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Alloo in de nacht’ trekt Luk immers naar de homoclub ‘Boys Club’ in Bekkevoort. Gelukkig voor ons mocht Luk - per hoge uitzondering - van de keet z’n kleren aanhouden.

‘Control Pedro’, 21u35 op Vier

Control Pedro, Pedro Elias, VIER
VIER Control Pedro, Pedro Elias, VIER

Wij zijn best wel fan van ‘Control Pedro’, de humoritische panelshow waarin presentator Pedro Elias met z’n gasten het wereldwijde web afschuimt. Deze week komen Sven de Leijer, Jens Dendoncker, Ian Thomas en Barbara Sarafian langs om iets bij te leren.

‘David Bowie: Finding Fame’, 23u05 op NPO 2

David Bowie.
WireImage David Bowie.

Ja, we weten het: deze docu was onlangs ook al op tv. Maar dat is een klein detail, aangezien wij van mening zijn dat er nooit genoeg Bowie is. Al had dat ook anders kunnen lopen, want Bowie is lang niet altijd de ‘cool kid’ geweest waarvoor hij werd versleten. In ‘David Bowie: Finding Fame’ - na ‘Five Years’ uit 2013 en ‘The Last Five Years’ uit 2017 het laatste deel uit de trilogie van documentairemaker Francis Whately - kom je als kijker meer te weten over de periode waarin David Robert Jones zichzelf omtoverde tot een van de grootste genieën die de muziekwereld ooit gekend heeft.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gerard Braeckmans

    'Image' heeft blijkbaar weer de fout dat de gesprekken onnatuurlijk, toneelachtig zijn. Een ziekt in de meeste Vlaamse films.