Tv-serie 'Maya de Bij' krijgt tweede leven in 120 landen

Studio 100.
Het sympathieke bijtje 'Maya de Bij' begint vanaf morgen aan een tweede televisiecarrière. Een reeks van 78 volledig vernieuwde afleveringen in 3D zal het komende jaar in 120 landen te zien zijn. Dat meldt het Vlaamse entertainmentbedrijf Studio 100, de eigenaar van 'Maya de Bij'.

De Franse jeugd krijgt de primeur van de vernieuwde serie. De eerste aflevering van 'Maya de Bij' komt er morgen om 8 uur op het scherm op (TF1. Vlaanderen volgt op 22 september; hier zal het bijtje te zien zijn op vtmKzoom. Vanaf november krijgen de Nederlandse kinderen de serie te zien (in Z@ppelin).

Tot in de zomer van 2013 komt 'Maya de Bij' in 120 landen op het scherm. Dat gaat van een resem Europese landen, over heel Afrika en een groot deel van Latijns-Amerika en het Midden-Oosten, tot Japan, Australië en Nieuw-Zeeland.

Studio 100 kreeg 'Maya de Bij' in 2008 in handen bij de overname van het Duitse mediabedrijf EM.Entertainment. Het bedrijf uit Schelle werd toen eigenaar van nog een reeks bekende tv-figuurtjes, zoals 'Nils Holgersson', 'Pippi Langkous', 'Lassie' en 'Black Beauty'. Er wordt al volop gewerkt aan nieuwe 3D-afleveringen van nog twee figuurtjes uit dezelfde stal: 'Wickie de Viking' en 'Heidi'.

'Maya de Bij' heeft ondertussen ook al een eigen zone (Mayaland) gekregen in het pretpark Plopsaland De Panne.