Tv-serie 'Lord of the Rings' krijgt vorm: dit mag je verwachten

AP
Vorig jaar raakte bekend dat streamingdienst Amazon een tv-reeks plant gebaseerd op 'Lord of the Rings'. Sindsdien geldt alles met betrekking tot die productie als het best bewaarde geheim van Hollywood. Maar nu zou toch één en ander uitgelekt zijn. Met name dat de hele reeks rond de jonge Aragorn zal draaien.

Miljoenen fans speculeren al maanden over hoe die tv-reeks van 'Lord of The Rings' er zal uitzien. Volgens de doorgaans goed ingelichte gespecialiseerde website The One Ring moeten we niet meer twijfelen. Daar achterhaalden ze wat min of meer de plot van de serie zal worden. "De reeks zal focussen op de jonge jaren van Aragorn", klinkt het. "Meer bepaald de jaren waarin hij Strider genoemd werd en een dolende ridder was die Midden-Aarde doorkruiste. Dat levert uiteraard heel wat mogelijkheden op om hem allerlei avonturen te laten beleven. Ook personages als de elfen Elrond, Arwen en Galadriel kunnen op die manier opduiken. Ook het einde van de reeks is daarmee al bekend. Dat zal een scène die het moment toont waarop Aragorn de hobbits ontmoet en de avonturen beginnen die we in de films zagen." Ook tovenaar Gandalf zal opduiken in de tv-reeks. Of die rol ook opnieuw zal vertolkt worden door acteur Ian McKellen, valt nog af te wachten. De acteur zelf is in ieder geval vragende partij.

Gigantisch budget

Ook raakte bekend dat Amazon een gigantisch budget vrijmaakt voor de tv-serie. Het betaalde al meer dan 250 miljoen dollar voor de tv-rechten op 'Lord of the Rings'. Maar nu lekte ook uit dat Amazon in totaal zo'n 750 miljoen zal besteden aan de productie van de reeks. Die zal vijf seizoenen tellen. De opnamen zouden in 2019 beginnen. In tegenstelling tot de filmlocaties zou er nu niet alleen in Nieuw-Zeeland worden opgenomen. Om budgettaire redenen komen er ook (studio)opnamen in Groot-Brittannië en andere plaatsen in Europa. 

Netflix in het vizier

Amazon investeert niet zomaar een fortuin in 'Lord of the Rings'. De streamingdienst hoopt dat de serie het breekijzer tot het grote succes kan worden. Dat de reeks zal verschijnen nadat 'Game of Thrones' is afgelopen is natuurlijk niet toevallig. Amazon hoopt dat de 'GoT'-fans massaal zullen afstemmen op de nieuwe 'Lord of the Rings'-reeks. Daarmee hoopt Amazon eindelijk ook wereldwijd te kunnen doorbreken als streamingdienst. Op dit moment is Amazon vooral succesvol in de States. Dankzij 'Lord of the Rings' hoopt het eindelijk ook in Europa een volwaardige concurrent voor Netflix te kunnen worden.

Duikt Gandalf weer op? Acteur Ian McKellen is alvast vragende partij.
reuters Duikt Gandalf weer op? Acteur Ian McKellen is alvast vragende partij.
Het personage Elrond zou een bepalende rol spelen in de tv-reeks.
rv Het personage Elrond zou een bepalende rol spelen in de tv-reeks.
Ook Aragorns grote liefde Arwen zal een hoofdpersonage zijn.
REUTERS Ook Aragorns grote liefde Arwen zal een hoofdpersonage zijn.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Naoufal Yagoubi

  Komt de serie op TV

 • marie-claire de bosscher

  yess, hopelijk houden ze zich dan aan de geschiedenis zoals ze in de silmarillion beschreven is....

 • Jonathan Wouters

  Casting zal de serie maken of breken. De wereld en het verhaal zal me wel kunnen boeien, maar als de acteur niet deugt is het moeilijk. Voor dat geld zou je toch al iets in huis moeten kunnen halen.

 • Lucie Barbe

  Daar kijk ik wel naar uit