Tv-presentator Emiel Goelen (65) overleden

Emiel Goelen.
PHOTO_NEWS Emiel Goelen.
Ex-televisiepresentator Emiel Goelen is op 65-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Radio 1. Goelen leed aan de ongeneeslijke ziekte ALS.

Goelen presenteerde jarenlang consumentenprogramma 'Op de koop toe' samen met Rita Van Neygen. Hij werd bekend met de slagzin "U kijkt toch ook?", waarbij hij naar de kijker wees. Ook was hij op regelmatige basis een panellid in het programma 'De Drie Wijzen' en 'Zeg Eens Euh!'.

Vlaams Blok

In 1997 werd hij ontslagen door de VRT, maar dat ontslag werd achteraf ongegrond verklaard. Goelen besliste echter niet terug te keren naar de openbare omroep en ging aan de slag bij de magazines 'Genieten' en 'Autowereld'. In 2004 kondigde Goelen aan dat hij voor het toenmalige Vlaams Blok zitting ging houden in een Vlaamse commissie over overheidscommunicatie.

In november vorig jaar maakte Goelen bekend dat hij aan de zenuwziekte ALS leed. Hij was toen al zes jaar ziek, maar hield dat tot vorig jaar verborgen voor de buitenwereld.

Verlamd

"Hij heeft een heel trage vorm van de ziekte", zei zijn vrouw Sonja toen aan Dag Allemaal. "Het is een rotziekte. En het gaat altijd maar verder en verder... Bergaf", vertelde Goelen, die verlamd was aan armen en benen. Spreken ging moeizaam. "In de zomer van 2013 kon ik nog zelf eten, met m'n rechterarm. Maar in de herfst ging dat al niet meer."
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.