Exclusief voor abonnees

Tv-maakster Tess Uytterhoeven hoopt op meer begrip voor vervroegde vrijlating: "Als je buur ooit vrijkomt, hoe wil je die dan terug?"

Tv-maakster Tess Uytterhoeven mocht voor de reeks anderhalf jaar filmen in vier gevangenissen.
Kristof Ghyselinck Tv-maakster Tess Uytterhoeven mocht voor de reeks anderhalf jaar filmen in vier gevangenissen.
'Ooit vrij' nam vorige week met 502.000 kijkers een vliegende start op VIER. Dat lag niet alleen aan 'De slimste mens', dat erna geprogrammeerd staat, maar zeker ook aan het heikele thema. Tv-maakster Tess Uytterhoeven - dochter van - wil met de serie immers aantonen hoe wordt bepaald of een gedetineerde weer klaar is voor een leven buiten de gevangenismuren.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ines HUBERT

  Goed om hier eens over na te denken mensen die een straf van bv. 10 jaar krijgen komen inderdaad ooit vrij en wat dan? Hoe komen deze mensen terug in de maatschappij? Het is eens iets anders dan te zitten roepen over de lengte van de straffen, of het feit dat mensen 'te vroeg' vrijkomen... naast de Dutrouxs en De Gelders zijn er vele andere misdadigers die wel een tweede kans verdienen na het uitzitten van hun straf (al dan niet volledig, dat is hier niet ter discussie)

 • Kris D'hooghe

  30 jaar is 30 jaar,vervroeg vrijkomen is absuird.op tv de rechtbank gezien,daar zou geens eens naar moeten kijken.veel veroordelingen ,strafbladen lang,lopen direkt terug vrij rond.in somige landen is het oog om oog ,tand om tand,ze hebben gelijk,ik zou het zo doen,zolang justitie blijft falen

 • Dirk Van den Lemmer

  De zoveelste slag in het gezicht voor de slachtoffers.

 • Roger Van Houdt

  Niet meer als buur.

 • Lien Vermoote

  Ieder zijn straf volledig laten uitzitten, miljoenen Euro's in de gevangenissen pompen en in ieder dorp of stad een gevangenis zetten zodat men ze allemaal kan opsluiten en ieder met eigen ogen dagelijks kan zien dat ze nog steeds binnen zitten...