TV-gerechtsdeurwaarder Jo Van Backlé overleden

Illustratiefoto.
RV Illustratiefoto.
De gerechtsdeurwaarder Jo Van Backlé, die beroemd werd als toezichthouder bij tal van tv-programma's op de openbare omroep, is overleden. Van Backlé stierf maandag op 91-jarige leeftijd in familiale kring, zo blijkt uit een overlijdensbericht.

Georges 'Jo' Van Backlé was decennialang zowat de vaste gerechtsdeurwaarder bij de spelprogramma's die op de toenmalige BRT werden uitgezonden. Zijn naam werd daardoor al snel bekend in Vlaanderen.

Zo dook hij in de jaren zestig al op in het programma "Een tegen allen" dat gepresenteerd werd door Tony Corsari. Hij was in 1987 ook aanwezig tijdens de legendarische uitzending van de Pak de Poen Show met de broers Manu en René Verreth. Tijdens de show moet Van Backlé verschillende keren tussenkomen, bijvoorbeeld wanneer een op afstand bestuurbaar autootje het laat afweten tijdens een praktische proef.

Daarnaast keek hij ook toe op het correct verloop van Lotto-trekkingen. Tot in de jaren negentig was Van Backlé ook verantwoordelijk voor de samenstelling van de Radio 2 Top 30.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.