Trudy verlaat vanavond na 20 jaar 'Familie': “Dit was niet mijn eigen keuze”

Van een adellijke junkie over de vrouw van Peter Van den Bossche tot de echtgenote van Bart Van den Bossche: Silvia Claes heeft als Trudy een hobbelig parcours achter de rug in de VTM-soap.
Familie Van een adellijke junkie over de vrouw van Peter Van den Bossche tot de echtgenote van Bart Van den Bossche: Silvia Claes heeft als Trudy een hobbelig parcours achter de rug in de VTM-soap.
Na 20 jaar verdwijnt Trudy deze avond uit 'Familie'. Het personage van Silvia Claes (42) pakt haar koffers en vliegt haar partner Bart in Dubai achterna. De actrice moet op zoek naar ander werk. Met lichte tegenzin, want: "Dit was niet mijn eigen keuze."

Ondanks haar lange staat van dienst is de exit van Trudy geen grote verrassing voor de trouwe soapkijkers. Ze verdween al eens een tijdje uit het verhaal en sinds haar terugkeer uit Los Angeles leek ze het personage op overschot, want ze had nog amper grote verhaallijnen en tegenspelers. Haar huis werd leger en leger: haar partner Bart werkt in Dubai, haar dochter Louise wil op kot, haar stiefzoon Jelle zit op internaat en haar ex Peter wil verhuizen. Wat bond Trudy nog aan de Van den Bossches? Niks meer.

"Zelf zou ik deze stap nooit hebben gezet", zegt Silvia. "Het zijn de scenaristen die beslist hebben om Trudy uit de reeks te schrijven. Haar verhaal was volgens hen op. De laatste jaren stond mijn rol al op een lager pitje, dus ik voelde het wel ergens aankomen. Al hoopte ik dat ze Trudy toch opnieuw een boost zouden geven, want ze blijft een leuk personage waar je veel kanten mee op kan gaan. Als acteur weet ik dat de kans behoorlijk klein is om een bepaalde rol je hele leven te spelen. Twee decennia lang in de huid van Trudy mogen kruipen is dus al niet slecht. Ik kan afscheid nemen doorgaans goed relativeren. Er zijn dus geen traantjes gevloeid."

Familie

Loopbaanbegeleiding

Eén troost voor de actrice: haar personage sterft niet. "Natuurlijk is dit fijner zo. Omdat Trudy naar het buitenland vertrekt, blijft alles mogelijk. Het is dus niet uitgesloten dat Trudy nog eens terugkomt, als dat past binnen een verhaallijn. We zien wel. Ik sta voor alles open en ben benieuwd wat de toekomst brengt. Ik zit nu in loopbaanbegeleiding om uit te zoeken wat er nog allemaal bij mij past. Naast acteren heb ik nog heel wat andere interesses. In het verleden gaf ik al eens workshops poëzie aan jongeren en dat beviel me wel. Ik ben nog aan het uitzoeken wat ik wil en kan doen. Een hoofdstuk afsluiten is altijd wennen, maar het is ook een goede gelegenheid om nieuwe kansen te krijgen. Vroeger had ik ontzettend veel schrik dat ik het acteren te veel zou missen, maar nu kan ik het moeilijk inschatten. Ik ben ook iemand die van zekerheid houdt. Misschien omdat ik een kind heb, anders zou ik als actrice wel een zwerversbestaan kunnen leiden." 

1998
VTM 1998
2005
VTM 200541 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marie-josee Marie-josee Heremans

  Spijtig Trudy. Hopelijk is die miserie met Veronique nu ook vlug achter de rug begint eentonig te worden nog maar te zwijgen over Marie!

 • francine despiegelaere

  Trudy, We vinden het spijtig dat je vertrekt. Familie is ontspannend wat de anderen ook zeggen.

 • Emilie Maes

  Mensen aub stop toch eens met negatief te praten echt er is al zoveel negatief op de wereld das niet normaal als je het je niet aan staat kijk dan naar iets anders maar stop met mensen af te breken ieder ze eigen mening maar hou het voor jezelf dan

 • Joan Lute

  Hopelijk komt Veronique nu ook snel vrij nadat de zaak Amelie definitief opgelost is en de verantwoordelijke gestraft. Dit zou dan een mooie gelegenheid zijn voor een hele tijd positieve verhaallijnen te volgen aangezien het echte degelijke leven voor velen bekommernissen en stress inhoudt

 • pierre van damme

  trudy je bent een prachtige actrice .spijtig dat je vertrekt uit familie wens jou veel geluk in je verdere leven