Trevor Noah betaalt salaris Daily Show-medewerkers

Archiefbeeld. Trevor Noah tijdens opnames van The Daily Show.
Evan Agostini/Invision/AP Archiefbeeld. Trevor Noah tijdens opnames van The Daily Show.
Presentator Trevor Noah betaalt het salaris van 25 mensen die achter de schermen van zijn programma The Daily Show werken. Volgens Variety komt de vergoeding voor de medewerkers, die op onbetaald verlof zijn gestuurd in verband met de coronacrisis, uit Noahs eigen zak.

Zender Comedy Central stopte vorige maand met de reguliere opnames van de latenightshow. Sinds een paar weken presenteert Noah een alternatieve versie van het programma vanuit huis. Aan The Daily Social Distancing Show With Trevor Noah werken wel enkele schrijvers, producenten en andere staf mee, maar het overgrote deel van de crewleden zit verplicht thuis en ontvangt daardoor geen salaris.

"Dit zijn mensen die vanaf de eerste dag met Trevor aan de show hebben gewerkt, die hem hebben geholpen het programma neer te zetten", zegt een anonieme insider tegen Variety. "Trevor heeft enorm veel respect voor de crew en vindt het niet meer dan logisch dat ze zich hier samen doorheen slaan."

Bekijk hieronder een aflevering van ‘The Daily Social Distancing Show’
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • sjaak vanslembrouck

    Comedy central kiest soms wel eens meer de linkse kant dan dat het verdient maar toch respect dat hij 25 anderen mannen uit zijn eigen zakken betaalt. Vond hem altijd wel een deftige komiek maar zoals ze in het engels zeggen "he puts his money where his mouth is."

  • Ineya Samo

    Respect!