Transgender zanger in 'The X Factor' blaast publiek weg, maar brengt Robbie Williams in de problemen

Robbie Williams stelde de verkeerde vraag aan deze transgender artiest.
YouTube Robbie Williams stelde de verkeerde vraag aan deze transgender artiest.
Felix Shepard (20) zette gisteren in 'The X Factor' een indrukwekkende auditie neer. Hij wilde naar eigen zeggen bewijzen dat hij meer is dan gewoon een transgender jongen. Maar toen stelde jurylid Robbie Williams de verkeerde vraag.

"Wat was je naam toen je geboren werd?" wilde hij weten. Felix antwoordde dat hij geboren werd als Emily, maar dat hij al sinds de lagere school wist dat hij een jongen wilde zijn. Zijn familie staat gelukkig volledig achter hem, en zijn moeder zorgde er zelfs voor dat hij de best mogelijke transitiebehandeling kon krijgen.

Kijkers waren echter niet zo blij met de vraag van Williams. "Je vraag niet aan een transgender persoon wat zijn of haar oude naam was, dat is onbeleefd," menen ze. De geboortenaam van transgender personen wordt in het Engels namelijk zelfs 'deadname' genoemd, in plaats van 'birthname', om de symboliseren dat die naam niets meer voor hen betekent. 

Felix trok zich er echter niets van aan en zette zijn auditie in met 'All I Want' van Kodaline. Hij won zowel de harten van het publiek als van de jury, en mocht door naar de finale met 4 "ja's". 
37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jelle D'hanis

  Al die specialekes tegenwoordig is maar 1%van de bevolking maar hoort hen wel altijd doe normaal

 • Jurgen Van Den Bergh

  Bij alles wat je zegt is er ergens wel een lichtgevoelig fragiel wezen dat zich op zijn of haar tenen getrapt voelt. Kunnen we daar mee ophouden alstublieft suikerpoppetjes?

 • Maria Arens

  Waarom lopen transgenders te koop met hun transgender zijn ? Juridisch is het ZO, dat de vorige naam niet meer mag gebruikt en uitgesproken.... Domme vraag van Robin, maar ook dom antwoord van zanger. ZWIJG er dan gewoon over of weiger te antwoorden.

 • Mark Deckers

  Eigenlijk had niet eens ter sprake moeten komen dat hij transgender is, het heeft absoluut niets te maken met wat hij daar komt doen. De auditie zelf was middelmatig, maar men noemt het ondertussen al een indrukwekkende auditie om redenen die niets met muziek of zingen te maken hebben... zo oneerlijk als de pest ten opzichte van de andere kandidaten. De nieuwe tijden zeker ?

 • Dick van Aggelen

  Wat slecht gezongen.