Tourist LeMC vervangt Alex Callier in 'The Voice'

Antwerps troubadour Tourist LeMC is al een beetje zenuwachtig.
Joel Hoylaerts / Photonews Antwerps troubadour Tourist LeMC is al een beetje zenuwachtig.
Verrassende personeelswissel bij de coaches van 'The Voice van Vlaanderen'. Alex Callier - volgend jaar onze Belgische hoop op het Eurovisiesongfestival met Hooverphonic en dus in grote tijdsnood - wordt vervangen door Tourist LeMC.

Een verrassende 'position switch', niet in het minst voor Tourist zelf. "Volgend seizoen zal ik op de rode knop mogen slaan. Dat maakt me nu al een beetje zenuwachtig", vertelt de Antwerpenaar. Tourist is het pseudoniem van Johannes Faes. De 'troubadour' is actief als hiphop- en kleinkunstartiest, en doet dat in het Antwerps. "Ook voor ons, coaches, is zo'n blind audition een uitdaging, een beproeving. Al zal het in de stoel nog steeds comfortabeler zijn dan in de spotlights op het podium", gaat hij verder. "Muziek is emotie, het raakt en beroert. Ik ben niet snel uit zijn lood te slaan. Voor de kandidaten die iets in mij kunnen teweegbrengen, ga ik dus hard strijden. Met de andere coaches heb ik in het verleden nog niet veel meer dan een 'hallo' uitgewisseld. Ik kijk ernaar uit om hen beter te leren kennen."

En Bart Peeters?

Met de komst van Tourist LeMC is het Eurosong-probleem van Callier opgelost. Hij liet vorige week al verstaan dat hij dat niet kan combineren met 'The Voice'. De Hooverphonic-frontman behaalde als coach in het vijfde seizoen nog de overwinning met Luka Cruysberghs. Met haar als zangeres trekt hij in mei naar het Songfestival in Rotterdam. Natalia, tegen de start van de opnames van 'The Voice' hoogzwanger, blijft wél aan boord van de muziekwedstrijd. Net als Koen Wauters, de enige coach die er al van in het begin bij is. Of ook Bart Peeters straks in de coachstoel zal zitten, is nog niet zeker. Hij begint in november aan een behoorlijk indrukwekkende reeks concerten in de Lotto Arena. Mogelijk komt ook hij onder tijdsdruk en wordt hij - al dan niet tijdelijk - vervangen.

Bekijk ook: Hooverphonic naar Eurovisiesongfestival voor België:
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • an van den put

  ik volg nu al een aantal weken de voice uk, en ik vind die beter dan van belgie, de humor enz, mogen ze van mij meer uitzenden, kijk daar liever naar

 • GERRY VAN DE KERKHOF

  Ik ga Tourist niet op voorhand afvallen. Miscchien heeft hij wel kwaliteiten die het grote publiek niet kent. Maar ik denk toch dat er een aantal geschikter kandidaten waren. Sowieso de coaches uit het verleden zoals Bent Van Looy en Jasper Steverlynck, maar ook iemand als Stephen Dewaele van Soulwax lijkt mij een perfecte vervanger. Zanger, muzikant, producer,30 jaar ervaring, enorme muzikale kennis en gevarieerde smaak, media ervaring (vooral radio). Zo iemand zou pas een meerwaarde zijn.

 • Marla Morgan

  Met alle respect voor den Tourist, maar dit lijkt me nu toch niet een geschikte coach. Te weinig ervaring in de branche en te eenzijdig me dunkt.

 • patrick morel

  Groot verlies, Alex zegt waarop het staat en is en muziekkenner.

 • Tom Dekock

  Als Tourist zegt dat hij de andere juryleden amper kent, zal Bart Peeters er niet bij zijn, aangezien zij samen al een nummer hebben gemaakt.