Exclusief voor abonnees

Topmagistraat Yves Liégeois uit ‘Procureurs’: “Ik ben altijd op m’n hoede. Elke dag kan je een moordenaar in de ogen kijken”

Kristof Ghyselinck
Hij heeft in zijn lange carrière duizenden jaren cel geëist tegen criminelen van alle slag en hij slaagde erin de achterstand op zijn parket in Antwerpen weg te werken. Maar topmagistraat Yves Liégeois (67) uit ‘Procureurs’ beseft dat hij vaak vecht tegen de bierkaai. “Voor elke boef die ik opsluit, blijven er tien vrij. En met al die besparingen zal het er niet op verbeteren”, vertelt hij in Dag Allemaal.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • wouters freddy

  Zijn gezicht komt mij bekent voor in de tweede wereld oorlog was er ook iemand die verdacht veel op hem gelijkt

 • Gilbert Geldof

  Ik heb de serie "procureurs" gezien en toegegeven, mijn bewondering is er maar meer en meer door gestegen voor die mensen.

 • Marc LInden

  indien rechtvaardige straffen worden uitgesproken en uitgezeten heb je die kans veel minder. onrecht aangedaan worden roept helaas wraakgevoelens op.

 • robert van puyenbroeck

  Als je sommige uitspraken van deze TOP mensen hoort, zou het wel eens kunnen dat ze het verkeerde slachtoffer tegen komen.

 • karl van dyck

  Ben bij het zappen eens terecht gekomen als deze persoon zijn uitleg aan het doen was over zijn,hoe zal ik het zeggen,overwinningen misschien. En ik dacht,dan schrikt men er in Belgie van dat de meeste misdaden beloond worden of nooit worden opgelost. Men weet in dit land maar al te goed wie men moet aanwerven om bepaalde zaken nooit opgelost te krijgen.En het ergste van al,die man denkt echt dat hij de maatschappij geholpen heeft met zijn werk.