Tongerse winnares 'Britain's Got Talent' speelde spel niet helemaal eerlijk

350.000 euro: dat bedrag mag Jules O'Dwyer op haar bankrekening schrijven nu ze met haar geweldige hondenact 'Britain's Got Talent' gewonnen heeft. Nu blijkt echter dat de Britse, die al jaren in Tongeren woont, het spel niet helemaal eerlijk gespeeld heeft. De ultieme stunt -het lopen op twee touwen- werd immers niét uitgevoerd door publiekslieveling Matisse.

"Hij heeft een beetje schrik van hoogtes. In principe zou hij het gekund hebben, maar alle eer moet deze keer naar Chase gaan. Hij heeft zijn plaats ingenomen", biechtte Jules vandaag op.

De Britten reageren verdeeld op dit nieuwtje. "Dit is bedrog. Het publiek werd voor het lapje gehouden", foetert het ene kamp. "Hoezo, bedrog? Het zijn allebei honden die zij getraind heeft. Straffer nog: als ze dit twee keer kan, verdient ze dubbele lof", repliceren de voorstanders.

Na de act kregen Jules en 'Matisse' een staande ovatie van de jury. "Wat een fantastisch verhaaltje. Bizar om te zeggen, maar ik ben er compleet door ontroerd. We dachten dat we het beste al gezien hadden, maar dit was nog eens een niveau hoger", aldus Amanda Holden. "Hiermee toon je vooral aan wat voor een liefde je aan die dieren schenkt", vulde Simon Cowell aan.

"Die truc met de touwen, daar is maanden voorbereiding aan vooraf gegaan", gaf Jules nog mee. "Wat het belangrijkste is voor mij? Dat mijn honden het leuk blijven vinden. 'Britain's Got Talent' was een circus voor hen, maar nu voelen ze zich weer helemaal op hun gemak."