Tom Waes riskeerde zijn leven voor deze foto, maar hoeveel bracht ze op?

Stukken Van Mensen, seizoen 4, Tom Waes, VIER
VIER Stukken Van Mensen, seizoen 4, Tom Waes, VIER
‘Stukken van mensen’ heeft het vierde seizoen ingezet. De opvallendste verkoper in de eerste aflevering is ongetwijfeld Tom Waes (50), die een grote zelfgemaakte natuurfoto meegebracht. 

“Ik doe het al jaren, maar niemand weet het,” zegt Waes over zijn fotografie. “Dit is de allereerste keer dat ik met een foto naar buiten kom. Een foto waar ik verschrikkelijk fier op ben en die in mijn woonkamer hing. Een foto die me ook bijna mijn leven, of toch wel heel veel miserie, had kunnen kosten. Dat heeft alles te maken met het feit dat het luipaard recht in de lens kijkt. Niet evident. Dat beest was in zijn boom aan het eten en keek naar alle kanten, behalve naar mijn lens. Ik zat alleen met een gids in een open jeep op slechts een paar meter van dat luipaard en heb dan iets gedaan wat absoluut verboden is: ik heb luid geroepen. Dat beest keek op, recht in mijn lens. Ik heb spontaan geduwd en dan deemoedig het gedonder van mijn gids ondergaan. Terecht, want dat luipaard had met één sprong bij ons kunnen zijn.”

Eén professioneel bewerkte afdruk van de foto kostte hem al 1000 euro. Daarom had hij graag minstens een bod van het dubbele ontvangen, en dat kreeg hij ook.

Sofie Van de Velde, die twee galerijen heeft in Antwerpen, kocht de foto voor 2000 euro. Daarnaast wil ze nog vaker met Tom samenwerken en hem helpen om zijn fotografie te verbeteren. Volgens haar zit er in de toekomst misschien zelfs een tentoonstelling in.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ivan Willems

  Ik denk wel dat de Tom zo'n risico zou nemen. Zelf zie ik hem dit doen. Verstand op nul en klick......

 • Els Verbruggen

  Sorry, foutje...het dier riskeert zijn leven iplv dikke nek Tom. Een geladen geweer in aanslag in geval dit mooie dier beweegt. Mensdom! Indien hij toch zo’n Supermens is, dat hij het bewijst met bv een een Olympische medaille te halen...En daar moet de werkende mens voor betalen ipl van mooie Vlaamse series uit te zenden, nieuwe reeksen dedectives ipl van herhalingen.

 • Jil Heirman

  Hij riskeerde z’n leven.. én dat van z’n gids. Amai, wat een held! Supergroot ego, ja. Tof voor z’n gezin dat hij persoonlijke eer voor veiligheid zet.

 • Sven Kerstens

  Hij riskeerde zen leven? Met achter zen rug iemand met een geladen geweer zeker?? Zo dom zal hij echt niet zijn. En als het dier aanvalt bekoopt hij of zij het met zen leven. Mensendom...

 • Sean Dillon

  riskeerde zijn leven? neen, hij doet dat soort fratsen op kosten van de belastingbetaler, doet zich dan nog voor als soort milieu-activist en dierenbeschermer maar huurt wel de zwaarste landrover jeeps , weeral op onze kosten, dat is niet uw leven riskeren!