Tom Lenaerts stelt nieuwe fictiereeks 'Over Water' voor: "Elke acteur die ik vroeg, zei ja. Mooi, toch?"

Tom Lenaerts (midden) gisteravond op het Film Festival met zijn hoofdrolspelers Natali Broods en Tom Dewispelaere.
FB Tom Lenaerts (midden) gisteravond op het Film Festival met zijn hoofdrolspelers Natali Broods en Tom Dewispelaere.
Hoge verwachtingen op de rode loper van het filmfestival gisteren. Daar ging eindelijk 'Over Water' in première, de tiendelige fictiereeks die vanaf midden december op zondagavond te zien zal zijn op Eén. Na 'De Parelvissers' en 'Met Man en Macht' moet 'Over Water' het nieuwe prestigeproject van Tom Lenaerts worden. "Het testpubliek was alvast positief", aldus de lichtjes nerveuze schrijver.

De serie vertelt het verhaal van de gevallen televisiester John Beckers (rol van Tom Dewispelaere). Hij krijgt van z'n vrouw (Natali Broods) en twee kinderen (Violet Braeckman en Jef Hellemans) een allerlaatste kans om zijn leven weer op de rails te krijgen en hun vertrouwen terug te winnen. Na een zoveelste verblijf in rehab gaat John daarom met vernieuwde moed aan de slag bij de firma van zijn schoonvader in de Antwerpse haven. Daar komt de man echter in contact met het drugsmilieu.

"John is een man die wel de juiste keuzes wíl maken, maar daar niet altijd in slaagt", legt bedenker Tom Lenaerts (49) uit. "En zeker niet wanneer hij door z'n nieuwe job in het cocaïnemilieu belandt. Maar het gaat ook dieper: John is verslaafd, dát is het probleem. Je kan wel van verslaving veranderen, maar je blijft een verslaafde. De impact hiervan is enorm voor zijn gezinsleden. Zij worden ook beïnvloed door de keuzes die John maakt, willens nillens. Het is een heel menselijk verhaal over vertrouwen, liegen en keuzes maken."
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • maurice snelders

    Amaai Tom jij houd die hoofdrolspeelster goed vast. Kijk maar uit dat ze U binnen enkele jaren niet aanklaagt