Tom Lenaerts over de politiecontrole in ‘Over Water’: “Ik ben nog nooit een neutrale agent tegengekomen”

Jan De Meuleneir/Photo News
Tom Lenaerts geeft in de aflevering van ‘Over Water’ die vanavond te zien is een rol aan de politiecontrole. Een stuk van die scène is gebaseerd op eigen ondervindingen. “Ik ben nog nooit een neutrale agent tegengekomen", aldus de presentator.

De dramareeks ‘Over Water’ dendert in sneltreinvaart verder en is inmiddels halfweg. De gevallen tv-ster John Beckers komt stilaan te weten dat de nieuwe wereld waarin hij is beland niet lijkt op wat hij verwachtte. Hij probeert een nieuwe alliantie af te sluiten met Carl en Ella om van Michielsen NV een heel andere onderneming te maken. Dat zorgt uiteraard voor een boel verwikkelingen.

(lees verder onder de video)

Ìn de vijfde aflevering zit een spannende politiecontrole die John moet ondergaan. Ook nu weer is het scenario gebaseerd op waar gebeurde feiten. Geestelijke vader Tom Lenaerts weet immers alles van politiecontroles. “Het feit dat je bekend ben kan een voor-of een nadeel zijn als je wordt tegen gehouden voor een controle”, aldus Tom. “Ofwel zullen ze supervriendelijk zijn of anders doen ze alsof ze je niet kennen, zijn ze superstreng en worden ze boosaardig. Eerlijk, ik ben nog nooit een neutrale politie-agent tegengekomen. Het is dus altijd een hachelijke onderneming.”

‘Over water’, elke zondag om 20.50 uur op Eén. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peggie Van Audenhove

    Tom heeft gelijk: de politie zou neutraal en objectief moeten zijn ongeacht wie ze voor zich hebben. De meesten kunnen dat blijkbaar niet. Misschien zou comité P dit fenomeen beter eens controleren en zou er bij opleiding van politiemensen hier meer aandacht aan moeten besteed worden.

  • richard Siegfried

    Dat moet hij juist zeggen Tom Lenaerts is zelf niet neutraal, hij spelt anderen graag de les, dit zegt genoeg!

  • Jan Rombouts

    Positief blijven, Tom, die mensen zijn meer nodig dan TV persoonlijkheden.