Ga naar de mobiele website
^ Top

Tine probeert Ben te verleiden tijdens een avondje stappen - Sally en Matthias vinden moeilijk tijd voor elkaar

Medialaan
De Blind Getrouwd-koppels namen vanavond hun intrek in hun nieuwe appartement. Bij de inrichting van hun nieuwe liefdesstekje kwam uiteraard ook het onontkomelijke IKEA-geknutsel kijken, maar dat verliep schijnbaar wonderwel.

Tegen wil en dank moet ook iedereen weer aan het werk. Een echte reality-check, want de koppels moeten nu een evenwicht zien te vinden tussen hun werk, hun sociale leven en hun partner. Vooral Sally en Matthias vormen op dit ogenblik het grootste zorgenkoppel. Tine en Ben groeien dan weer steeds dichter naar elkaar toe.

Nicolas en Evelien

Nicolas en Evelien hebben allebei nog nooit samengewoond, maar net zoals de huwelijksdag en de huwelijksreis, loopt ook het samenwonen van een leien dakje.

Medialaan

Ondanks zijn hoge knuffelbeergehalte blijkt Nicolas allesbehalve een nieuwe man te zijn. "Hoe ik vroeger het huishouden deed? De afwas bleef een maand staan en dan deed ik hem. Na een jaar dacht ik, dat is misschien toch niet zo goed, en dan heb ik een afwasmachine gekocht. M'n was deed ik naar ons ma en koken deed ik niet want ik warmde iets op. Et voilà. Mijn huishouden heb ik gewoon geoutsourcet," vertelt hij. Zijn aardappelschilkunsten zijn dan ook navenant, tot grote hilariteit van Evelien. "Binnen een paar weken ben je een nieuwe vent," lacht ze.

Nicolas zit nog steeds op zijn hoge roze wolk en kan zijn Evelien geen seconde met rust laten, iets waar ze het soms nog wel moeilijk mee heeft, bekent ze aan therapeute Margo.

Het feit dat Nicolas zoveel opofferingen voor hun relatie maakt, geeft Evelien een schuldgevoel, maar daar is volgens haar echtgenoot geen reden toe: "die opofferingen voor Evelien maken, maakt mij gelukkig", zegt hij.

Dat hij zijn emotionele karakter van zijn moeder heeft geërfd is zo klaar als een klontje. Bij een bezoekje aan zijn ouders, schiet ook zij herhaardelijk vol als ze ziet hoe gelukkig haar zoon is. Evelien geeft toe dat ze ook "af en toe" vlindertjes voelt en zelfs het onderwerp van kleinkinderen wordt aangesneden.

Sally en Matthias

Matthias keek er wel naar uit om te gaan samenwonen, maar het enthousiasme dat we bij het koppel zagen op hun trouwdag en tijdens de huwelijksreis lijkt voor de tweede aflevering op rij te bekoelen. Ze hebben moeite om hun drukke agenda's op elkaar af te stemmen: zowel Sally als Matthias hebben een druk sociaal leven én dan moet er ook nog tijd gemaakt worden voor 'Thuis', 'Familie' en de Champions League. En wanneer er TV gekeken wordt, dan moet het stil blijven...

Een loslopende spin was vandaag de enige die voor wat verstrooiing in het huishouden zorgde.

Zelf maken ze zich er niet druk in: "Op zich is het wel wennen dat je met iemand rekening moet houden," bekent Sally, "maar anderzijds ben ik ook wel met mijn gat in de boter gevallen dat hij daar zo gemakkelijk in is." Ook Matthias beseft dat hij en zijn vrouw beter wat meer tijd samen zouden doorbrengen om elkaar beter te leren kennen, "maar los van het experiment vind ik dat wij elkaar niet te weinig zien," zegt hij.

Veerle en Nick

Veerle en Nick zien een toekomst samen nog steeds beter zitten. "Nick en ik kijken er allebei erg naar uit. Dit is echt ons ding nu, het samenwonen. We kunnen ons appartement samen inrichten, nu kan het écht beginnen," zegt Veerle. Ze is heel blij met haar handige Harry, want nu hoeft ze niet meer alles zelf te doen. Al heeft Nick wel een foutje gemaakt bij de installatie van de lattenbodems en blijkt het bed vervelend te kraken wanneer Nick enthousiast bonkend de vering test. 

Medialaan

Tijdens een bezoek aan experte Sybille bekent Veerle dat ze schrik heeft dat het tussen hen gewoon té goed gaat: ze is bang om gekwetst te raken als het toch fout zou lopen en wil beide voetjes op de grond houden. Haar bezorgdheid speelt haar ook nog na het gesprek met Sybille parten. Nick stelt haar gerust: 'Ik voel me echt heel gelukkig bij u op dit moment'." 

Medialaan

Ben en Tine

Geen enkel koppel werkt zo hard aan hun relatie als Ben en Tine. Bens koudwatervrees om te gaan samenwonen wordt getemperd door zijn jack russel Russell Zero, die zich al snel thuis voelt in het nieuwe appartement en in Tine zijn nieuwe speelmaatje vindt, al betekent dat helaas niet dat Zero ook bij het koppel in bed mag slapen. "Anders geraken we nooit uit de friend-zone," grapt Tine, die blij is dat ze niet meer moet thuiskomen in een leeg huis.

Het stel laat geen enkele kans onbenut liggen om dichter naar elkaar toe te groeien. Ben zet zijn bruid letterlijk in de bloemetjes, de twee zetten de tips van Alexander Witpas om in de praktijk, gaan samen sporten én een avondje stappen. "We moeten proberen, we moeten die kansen grijpen. En daar hebben we nog drie weken voor, of misschien langer. Dus ik wil dat zeker niet opgeven, ik wil er alles aan doen om het toch te doen slagen", aldus Tine.

Medialaan

Het avondje stappen doet het koppel zichtbaar deugd. "Ik denk dat die avond heel veel geholpen heeft, dat ze voorzichtig die stap aan het zetten is om op het gelijke niveau als ik te komen", zegt Ben, die zich voor zijn nieuwe vrouw zelfs voor het eerst aan een karaokeduet waagt. Kort daarna is Tine zelfs zo hard in de stemming dat ze toenadering zoekt, maar dan wordt Ben toch wat ongemakkelijk. "Ik was hem wel een beetje aan het verleiden, maar hij wordt dan wel ongemakkelijk, heb ik de indruk," vertelt Tine. "Je ziet dat hij dat nooit gedaan heeft. Hij heeft daar nooit over gelogen, dat weet ik heel zeker."

Benieuwd of Cupido na zoveel inspanningen uiteindelijk toch zal toeslaan.

Meer over2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Tussen Delijnen

    Telkens Nick zichzelf weer eens expert noemt in iets om dan af te gaan zoals met zijn bouwplannen/huisvesting, koken en nu handige Harry die geen bed deftig kan ineen steken, doet Veerle alsof ze onder de indruk is... met telkens opnieuw n vergelijking naar haar ex'en (die het volgens mij niet slechter hadden kunnen doen) Zelfs haar man begint zich al af te vragen 'wat het fijne is' - wij ook. Lijkt me niet enkel wanhopig, maar ook gefrustreerd zielig...

  • Ka Ja

    Ik zou met Sally ook niet kunnen samenwonen ! Je kent elkaar drie weken en je kijkt liever familie ipv iets te gaan doen samen. Wat een arrogant wicht! Altijd zeuren zeuren zeuren

Meld een bug