Tim Verheyden wordt nieuw anker van 'Panorama'

Tim Verheyden.
BELGA Tim Verheyden.
Tim Verheyden (38) wordt vanaf september het nieuwe gezicht van het Canvas-programma 'Panorama'. Dat laat de VRT weten in een persbericht. Verheyden wisselt dus van functie met Phara De Aguirre, die na de zomer overstap maakt van 'Panorama' naar 'Koppen'.

Sinds begin augustus is Tim Verheyden aan de slag achter de schermen van 'Het Journaal' als 'chief storytelling'. Die opdracht zal hij vanaf volgende maand combineren met zijn nieuwe functie als anker van het langstlevende programma van de nieuwsdienst.

Verheyden werkt sinds 2012 bij VRT Nieuws. Hij begon er als journalist voor 'Het Journaal' en was van 2013 tot juni 2015 reportagemaker en presentator van 'Koppen'. Daarvoor was hij tien jaar journalist en presentator bij VTM.

"Het is met eer en bijzonder veel goesting dat ik me aansluit bij de 'Panorama'-ploeg", aldus Verheyden. "Met Panorama zitten we bovendien op een net dat zich helemaal digitaal wil smijten. Ik ben heel blij dat ik deze kans krijg en dat ik verschillende jobs kan combineren: voor de schermen bij 'Panorama' en achter de schermen bij 'Het Journaal'."