Tim Pauwels wordt langzaam doof

PHOTO_NEWS
Tim Pauwels (43) debuteert zondag als presentator van 'De zevende dag'. De vader van drie zonen twijfelde nochtans lang om in de voetsporen te treden van Ivan De Vadder, die tegen kanker vecht.

Pauwels draagt aan beide oren een hoorapparaatje. In Story verklaart hij daarover: "Mijn gehoor wordt almaar slechter, al jaren. De dokters vinden de oorzaak niet, laat staan een oplossing. Dat baart me wel zorgen en het is best griezelig. Het verslechtert en ik kan er niets aan doen. Ik stel me vaak de vraag waar het gaat eindigen. Waar zal ik staan over tien jaar? Professioneel gezien is er voorlopig nog geen probleem, maar op recepties of plaatsen met veel achtergrondlawaai is het moeilijk. Het is een zwakke plek, iets waar ik mee moet leren leven."

Moeder gestorven op 40ste
Pauwels liep zijn gehoorprobleem overigens niet op door naar heavy metal te luisteren, merkt hij fijntjes op in Story. "Het zit wel in de familie, dus er is een voorgeschiedenis. Weet je, men zegt vaak dingen als 'je bent nog jong, het beste moet nog komen'. Ik geloof daar niet in. Mijn moeder is gestorven toen ze veertig was. Ik ben er nu drieënveertig. Ik vind niet dat je zomaar tegen mensen kunt zeggen 'je hebt nog tijd'. Je weet dat niet. Je kunt plots ziek worden en het kan even plots afgelopen zijn. Wij mensen zijn redelijk fragiele wezens. Ik ben me daar ten zeerste van bewust."