Tim Pauwels presenteert van september af 'De Zevende Dag'

Tim Pauwels (rechts) in gesprek met Bart De Wever. Martine Tanghe luistert vol belangstelling.
BELGA Tim Pauwels (rechts) in gesprek met Bart De Wever. Martine Tanghe luistert vol belangstelling.
Tim Pauwels vervangt vanaf september Ivan De Vadder als presentator van het actualiteitenprogramma De Zevende Dag. Dat bevestigt de VRT, nadat De Morgen dat vandaag al schreef. Woensdag had De Vadder laten weten dat het lopende seizoen zijn laatste seizoen is. Pauwels noemt het "een hele eer" samen met Ihsane Chioua Lekhli de mensen te verwelkomen die "elke week speciaal hun televisietoestel aanzetten" voor het debatprogramma.

Pauwels verliet twee jaar geleden tijdelijk de nieuwsdienst. Hij ging toen als manager beroepsethiek bij de VRT aan de slag. Eind vorig jaar keerde hij terug naar de nieuwsdienst, als projectleider verkiezingen. In de aanloop naar de verkiezingen was hij het gezicht van Rekening14.

"Journalistiek is als een oud lief dat ik graag terug zie, ik kijk er dus naar uit om opnieuw op het scherm te komen", zegt Pauwels. "Het wordt niet vanzelfsprekend om in de voetsporen van Ivan De Vadder te treden, maar ik ga mijn best doen. Ik kom in een heuse traditie terecht: debat op zondag."

De Vadder stond vier jaar lang aan het roer van het zondagochtendprogramma: eerst samen met Indra De Witte, en sinds dit jaar met Ihsane Chioua Lekhli. Zij blijft, aan de zijde van Pauwels, het programma presenteren.

In september gaat De Vadder aan de slag op de redactie van Terzake. Daar gaat hij de politieke cel versterken.