Thriller 'Bird Box' grootste hit in uiterst succesvol jaar voor Netflix

Sandra Bullock in Bird Box.
Netflix Sandra Bullock in Bird Box.
Niemand die het echt kan checken, want Netflix publiceert geen kijkcijfers. Maar als we de streamingdienst mogen geloven, is ‘Bird Box’ goed voor een record. In de week dat de thriller met Sandra Bullock nu te zien is, werd hij wereldwijd al door meer dan 45 miljoen accounts bekeken. En die statistiek deelt Netflix wél.

Volgens Netflix keken er niet eerder zo veel mensen naar een ‘original’ (een productie uit eigen stal) in de eerste week na de première op het platform. In het post apocalyptische ‘Bird Box’ is de mens ten prooi gevallen aan wezens die hun slachtoffers tot zelfmoord drijven zodra ze worden gezien. De enige manier om je te beschermen is door geblinddoekt door het leven te gaan.

Nooit bracht Netflix zoveel ‘originals’ uit als afgelopen jaar. 13 miljard dollar geeft de streamingdienst eraan uit. 

Dit zijn de vijf series die je absoluut moet zien.

1. Maniac

Tiendelige serie waarin twee beschadigde mensen, gespeeld door Emma Stone en Jonah Hill, zich met verschillende motieven inschrijven voor een medisch experiment met geestverruimende drugs.

Netflix

2. Bojack Horseman

Serie met felle kritiek op hoe Hollywood omgaat met #MeToo, met grappen over een robot die volledig uit seksspeeltjes bestaat en een ontroerende aflevering waarin het hoofdpersonage één lange afscheidsrede houdt aan de kist van zijn moeder. Het vijfde seizoen wordt als het beste beschouwd.

AD

3. Wild Wild Country

Onthullende, veelgeprezen documentaireserie over de opkomst en ondergang van de Bhagwan-beweging.

Netflix

4. Glow

Deze tragikomedie in jaren 80-sfeer gaat over vrouwen die een worstelschool runnen. Sterk is het samenspel tussen Marc Maron als cynische worstelcoach en Betty Gilpin als ambitieuze ex-soapster en alleenstaande moeder.

Erica Parise/Netflix

5. The End of the Fucking World

Twee tieners lopen van huis weg, omdat ze genoeg hebben van hun gezapige leventje in de buitenwijken van een metropool. Hoewel Brits, voelt deze serie aan als een Amerikaanse roadmovie, als een moderne versie van Thelma & Louise vol gitzwarte humor.

RV11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Filip Rots

  Birdbox is de slechtste thriller van de laatste jaren. Schitterende cast maar daar is het ook mee gezegd. Veel vragen, geen antwoorden, zo kan uiteraard iedereen een SF prent draaien (remember Lost)

 • Jacques-Philippe Leclerc

  De beste film/documentary op Netflix is over het leven van Dieter Dengler. "Little Dieter Needs to Fly". Een beetje langzaam in het begin, maar het is absoluut fascinerend...

 • Kelly wauters

  Op zich vond ik de film maar op niks trekken als ze da thriller noemen, ik vond het eerder saai, heb al veel betere thrillers gezien waar ik echt op het puntje van mijn zetel vol spanning naar zit te kijken, bij deze film was ik constant aan het wachten wanneer er iets ging gebeuren maar niks he

 • Behlg zhiek

  Amai als dat een topper moet voorstellen. Twee uur naar het gekrijs luisteren in een erg langdradig verhaal met bitter weinig actie.

 • Peter Van Dewiele

  Was niet echt spannend...