Terwijl traditionele zenders de zoveelste herhaling uitzenden: de zomer is van NETFLIX

‘Dark’
RV ‘Dark’
Terwijl de traditionele zenders hun zomerslaapje houden, brengt streamingplatform Netflix enkele van zijn kijkcijferkanonnen in stelling. Van de terugkeer van cultfenomeen 'Stranger Things' tot het einde van de ultieme Netflixtopper 'Orange is the New Black': wij selecteerden enkele hoogvliegers voor de lange zomer.

Dark

'Dark', de eerste Duitse Netflix-productie, was vanaf het begin een succesverhaal. Logisch ook dat haast onmiddellijk een tweede (en derde) seizoen van deze donkere en lichtjes bevreemdende sci-fireeks werd besteld. Dat Netflix ook echt gelooft in 'Dark', mag zelfs blijken uit de datum (21 juni) waarop het tweede seizoen verscheen. Dit is namelijk de dag waarop het verhaal van de reeks ooit begonnen is. Op 21 juni pleegt de 43-jarige Michael Kahnwald zelfmoord, waarna z'n zoon Jonas vervolgens de duistere geheimen van z'n woonplaats begint te onthullen. Waarschuwing: dit is geen reeks om even bij in te dommelen, aangezien het verhaal zich zowel in 1953, 1986 als 2019 afspeelt.

Stranger Things

RV

Fans van sciencefiction en nostalgische horror mogen zich verlekkeren, want binnenkort is het genieten van het derde seizoen van 'Stranger Things', de reeks die tot ieders verrassing de wereld veroverde. Eleven en haar vrienden zitten nog altijd verwikkeld in een strijd met 'The Upside Down', een duistere plek waar het krioelt van de moordlustige wezens. Dit seizoen maakt ook actrice Maya Thurman-Hawke (links op de foto), de dochter van Uma Thurman en Ethan Hawke, haar intrede.

La casa de papel

Netflix

Een Spaanse reeks met een volledig onbekende cast, en toch groeide deze serie over een bende bankrovers uit tot een wereldwijde hype. Volgens 'Forbes' is 'La casa de papel' zelfs de populairste niet-Engelstalige reeks ooit op Netflix.

Nadat 'El Profesor' verdwijnt met een miljard euro, krijgt hij een telefoontje: één van de leden van de groep is gevangen genomen. De enige manier om hem te redden en de geheime verblijfplaats van de anderen te beschermen, is om ze allemaal weer bij elkaar te brengen om een nieuwe overval uit te voeren, de grootste ooit.

Orange is the New Black

RV

De dames van Litchfield Penitentiary, de fictieve gevangenis waar de reeks zich afspeelt, zijn voor de meeste Netflixkijkers een bende vriendinnen geworden. Jammer dus dat eind juli het zevende en allerlaatste seizoen wordt uitgezonden. Hoofdpersonage Piper is weliswaar vrij, maar het leven buiten de gevangenismuren blijkt niet zo makkelijk als ze aanvankelijk hoopte. De andere gevangenen zitten inmiddels nog steeds vast in de zwaarbeveiligde vleugel, nadat ze in het vorige seizoen een opstand organiseerden.

Glow

Netflix

Mag het allemaal wat minder serieus? Dan is de comedyreeks 'Glow' misschien iets voor jou. Daarin volgen we nog steeds het wel en wee van Ruth Wilder, een werkloze actrice in het L.A. van de jaren 80. Ruth krijgt de kans om bekend te worden in een heel andere sector, want ze gaat aan de slag als één van de vrouwelijke worstelaars in het kitscherige tv-programma 'Gorgeous Ladies of Wrestling'. In dit seizoen trekken de dames naar Las Vegas. Vrouwen in spandex en glitteroutfits, bedacht door het team achter 'Orange is the New Black'? Niet twijfelen, denken wij dan.

Murder Mystery

Netflix

De kritieken zijn vernietigend, maar met de film 'Murder Mystery', waarin supersterren Jennifer Aniston en Adam Sandler de hoofdrollen vertolken, heeft Netflix een monsterhit in de rangen. Na drie dagen hadden al bijna 31 miljoen accounts de titel aangeklikt, waarmee die 'Bird Box' van de troon stoot als de Netflixfilm met de meest succesvolle openingsweek. Het verhaal zelf draait rond Audrey en Nick Spitz, die op hun reis in Europa geconfronteerd worden met een - spoiler alert - mysterieuze moord.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Brecht Declercq

  Gewone televisie met zijn realityshows kookprogrammas reclame en herhalingen heeft hier al een paar jaar afgedaan. Met Netflix kijk ik wat ik wil en wanneer het mij uitkomt. Deze maand dus Stranger Things 3. La casa de Papel en 21 juni start ik met seizoen 1 van Dark. Bedankt voor de tip HLN

 • Henry Kaars

  Zelfde hier, betaal met de glimlach het lidgeld voor Netflix elke maand, heel de zomer door goeie reeksen zien en geen zoveelste herhaling van de Kampioenen, zalig, het is dat ik nog een paar dingen volg op televisie of Telenet kon nog enkel internet aan mij verkopen.

 • Eric Eric Faber

  Wie kijkt er nog naar de gewone zenders, NETFLIX heeft een zeer groot aanbod en maakt prachtige reeksen en documentaires . En voor € 11 ben je gediend zonder reclame en onnozele spelprogramma’s .

 • Vercruyssen Willy

  Wie kijkt nog naar die traditionele zenders met herhalingen en reclame,gisteren VTM weg geschakeld vanwege 10 min beeld van herhaling dan weer 10min reclame walgelijk ook bij VRT beginnen ze er al iets van te kennen