Terug van weggeweest: de Planckaerts krijgen een nieuw programma op Eén

Eddy en Christa Planckaert
VRT Eddy en Christa Planckaert
In het najaar zal de familie Planckaert opnieuw op de televisie te zien zijn, iets meer dan tien jaar nadat hun realityreeks ‘De Planckaerts’ eindigde. In januari start Eén namelijk met de opnames voor ‘Château Planckaert’, waarin de familie gevolgd wordt terwijl ze van een verwaarloosd kasteel in Frankrijk een mooi chambre d’hôte proberen te maken. 

Van 2003 tot 2009 kon heel Vlaanderen het wel en wee van de familie Planckaert, met voormalig wielrenner Eddy Planckaert en zijn vrouw Christa aan het hoofd, dankzij de realityreeks ‘De Planckaerts’ volgen. Binnenkort is dat opnieuw mogelijk, want Eén zendt in het najaar van 2020 ‘Château Planckaert’ uit. De familie probeert een verwaarloosd kasteel in Frankrijk om te bouwen tot een mooie chambre d’hôte. Eddy en Christa kochten het kasteel van Lodewijk XV vorig jaar in een impulsieve bui, maar het gebouw heeft een totaalrenovatie nodig. Na een brand in 2015 was het dak van het pand volledig weg en de binnenkant verwoest. Gelukkig weten de nieuwe kasteelheren hun weg daar wel mee. 

Eddy en Christa: “Het is altijd onze droom geweest om ons terug te trekken uit de dagelijkse ratrace. Een reeks tegenslagen zorgde er echter voor dat er niet veel ruimte meer was om te dromen, en een opgroeiend gezin ruk je niet zomaar weg uit hun vertrouwde omgeving. Daarom werden die plannen opgeborgen. Maar tijdens een vakantie in Frankrijk botsten we op een uitgebrand kasteel, en de rest is geschiedenis (glimlachen). We kijken enorm uit naar de dagen, weken en maanden die we samen mogen doorbrengen in Frankrijk, samen werkend aan één doel. Uiteraard zullen er discussies zijn, tegenslagen en verbouwingsstress... maar onze kracht zit in de familie.”

Voorbestemd

Ook zoon Junior kijkt uit naar het avontuur: “De verbouwingen aan het kasteel zijn niet min, maar het lijkt bijna voorbestemd. Ons enthousiasme nam al snel de bovenhand en het ontbrekende dak, de uitgebrande bovenverdieping en alle andere verbouwingswerken werden voor ons bijzaak. We zijn één team. Dan ben je niet zo gauw bang voor een nieuw avontuur, want je weet dat je er nooit alleen voor staat.”

Olivier Goris, netmanager van Eén, is dan weer blij met de nieuwe aanwinst: “Het verhaal van de Planckaerts is iets heel persoonlijks, maar tegelijkertijd o zo universeel. Wat er ook gebeurt in het leven, de steun van vrienden en familie is echt belangrijk, op moeilijke en op mooie momenten. ‘Château Planckaert’ wordt heel pure en herkenbare televisie. Over dromen en durven, over vallen en samen weer opstaan. Heel blij dat we de droom van de Planckaerts straks kunnen mee beleven bij Eén.”
87 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • lindsy Houtmeyers

  beter dan temptation!!!:-))

 • Els Schelfhout

  Eindelijk nog eens een warmhartige familie op het scherm. Lieve mensen, de Planckaerts.

 • Lins Wiame

  Ik hou ervan om te zien hoe ze met goede moed aan de verbouwingen willen starten.De euforie van het begin zal snel veranderen in vermoeidheid... Ik heb ook verbouwingen laten uitvoeren.Maar zou er nooit meer aan beginnen.Je word bedrogen waar je bij staat

 • ERWIN MINNEBO

  Wat ben ik tevreden dat er andere zenders zijn dan de Vlaamse, want veel is er nu al niet op één en vier en dan maar zwijgen over Q2 die steeds dezelfde films uitzend en veel blabla. Ik begrijp de regering dat ze willen snoeien in hun budget, want reeds tevreden dat de Paffs het afbolden nu komen die Planckaerts terug Hebben zeker poen nodig voor nog een stalleke of zo. Ik veeg die zender weg das al.

 • Martine Werbrouck

  Joepie joepie YehEindelijk weer eens goede televisie

Video