Temptation-verleidsters trekken naar het klooster in nieuwe VIJF-reeks 'Oh My God'

Stockbeeld
Getty Stockbeeld
VIJF pakt dit najaar uit met heel wat nieuwe reeksen. Niet alleen wordt het seksleven van Fabrizio en Pommeline onder de loep genomen, maar nu blijkt dat er ook een programma rond een klooster op de planning staat. En dat is helemaal niet zo onschuldig als het klinkt.

In de nieuwe reeks 'Oh My God' - puike woordspeling overigens - worden vijf jonge Vlaamse vrouwen in een katholiek slotklooster gedropt, en dat drie weken lang. En het gaat niet om vijf willekeurige dames, maar over jonge vrouwen 'die de weg kwijt zijn'. Hun dag bestaat normaal gezien uit uitgaan, shoppen, sociale media, opvallen en aandacht krijgen. Om over hun losse liefdesleven nog maar te zwijgen.

Zelf zien de meiden weinig problemen met hun levensstijl, maar ze zullen zich toch moeten aanpassen in het klooster. Daar is alcohol of roken immers niet toegestaan, en ook make-up en smartphones worden er geweerd. In plaats daarvan moeten de dames zich bezighouden met bezinning, gebeden en vrijwilligerswerk. “Het programma geeft een inkijk in twee werelden”, aldus Barbara Salomon van Vijf in Het Nieuwsblad, “die van de losgeslagen jeugd en die van het klooster. Die werelden zijn totaal verschillend, maar misschien zijn er ook raakpunten”. Benieuwd hoe dat zal aflopen.

De deelnemende dames zijn trouwens niet geheel onbekend: onder meer verleidsters Yasmine en Chloë uit het laatste seizoen van Temptation Island nemen deel aan het programma. En daarnaast werden ook twee kandidates uit 'Shopping Queens' opnieuw opgevist. 

Verleidsters Yasmine en Chloë
VIJF Verleidsters Yasmine en Chloë8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Domien Deschutter

  yes yes yes... ben ik fan van dames die zichzelf influencers noemen, zo weinig mogelijk werken, maar toch bakken geld kunnen uitgeven aan operaties, kledij, gadgets enz? Eigenlijk niet, want met aandacht lopen vind ik niet werken. Zijn het grote lichten? Helaas ook niet... Fijn om naar te kijken, van sommigen weer wel! En in een klooster? Leve de controverse die er nu al heerst, en toch weer veel kijkers zal lokken.

 • Nick Doumen

  Kan wel lachen worden.Eerst maar eens kijken voor we beginnen oordelen.

 • Robert DE REU

  Zie al uit naar de nieuwe programmas op 5 TV, is iets anders dan de Kampioenen, De kotmadam of Lili en Marleen hoe sommige mensen dit de strot niet uithangt begrijp ik niet, gelukkig hebben we 5TV.

 • Filip Desmedt

  Waar is de tijd gebleven van "Mannix" , de Wrekers ( John Steed en Purdey ) , de Versierders ( Toni Curtis en Roger Moore ) , en zelfs iets dichter " Morse " enz . Dat zijn pas programma's . Nee , dellen in een klooster , venten en vrouwen op een eiland die elkaar moeten verleiden , enz . Het is laag gevallen , het zogenaamd entertainment op tv . Romeinse spelen daar lijkt het nu op , seks en schandalen ....

 • Guido Willems

  Hoe laag kan men nog vallen ?