Televisiezenders sleutelen aan tv-programmatie voor thuisblijvers

VIER, HLN
Heel wat mensen brengen de komende weken hun tijd in huis door wegens het coronavirus. Om het de thuisblijvers zo comfortabel mogelijk te maken, sleutelen televisiezenders aan hun programmatie. Zo hebben onder andere VIER en VIJF beslist meer programma’s op de buis te brengen.

VIER en VIJF

De zenders VIER en VIJF zullen hun programmering omgooien en meer herhalingen op de buis brengen. Dit weekend zullen op zaterdag de leukste afleveringen uit ‘Dancing With The Stars’ te zien zijn. Zondag kijk je overdag naar het laatste seizoen van ‘Bake off Vlaanderen’. Vanaf maandag kijk je op VIER dagelijks naar het laatste seizoen van ‘De Slimste Mens’, en op VIJF zie je elke namiddag een aflevering uit het eerste seizoen van ‘Love Island’. In het volgende weekend volgt tenslotte een marathon van ‘Zo Man Zo Vrouw’.

De zender laat ook weten dat ‘Sports Late Night’ zondag niet op VIER te zien zal zijn, samen met de Champions League-wedstrijd. 

Eén

Op Eén is er de komende weken geen Sportweekend. Komende zondag 15 maart zal er in de plaats een langer Journaal zijn. De zender bekijkt nog wat er de komende weken in de plaats van Sportweekend zal komen. Zondag wordt ook de film ‘Broer’ met Koen De Bouw uitgezonden in de plaats van de wielerwedstrijd Parijs-Nice. In de weekdagen tussen 8.30 u. en 12.00 u. brengt Eén een programmatie met extra educatieve waarde voor schoolgaande kinderen en jongeren, of ze nu thuis zitten of op school.

Van 8.30 tot 10.00 u. komen er op Eén educatieve programma’s van Ketnet voor kinderen in de lagere school. Van 10.00 u. tot 12.00 u zijn er programma’s voor jongeren: het gaat bijvoorbeeld om herhalingen van ‘De klas’. Ook een selectie van de colleges van de Universiteit van Vlaanderen zal uitgezonden worden op Eén, gevolgd door een aflevering van KLAAR. Ook het streamingplatform VRT NU voorziet een extra educatief aanbod vanaf maandag 16 maart. Uit het rijke VRT-archief wordt een selectie gemaakt van de meest gesmaakte, iconische televisiereeksen. Die worden op Eén uitgezonden in de namiddag, naast de reguliere namiddagprogrammatie.

Ketnet

Het kinderjournaal Karrewiet op Ketnet brengt elke dag actua en duiding. Alle info over het coronavirus staat gebundeld op de aparte pagina https://www.ketnet.be/karrewiet/meer-weten/alles-over-het-coronavirus

VTM

Ook VTM heeft ondertussen een nieuwe programmatie aangekondigd. VTM zet sowieso in op een sterke dagprogrammering doorheen de week waarin de kijker een aantal klassiekers als ‘Familie’, ‘Wittekerke’ en ‘Aspe’ nog eens terug kan zien. Vanaf nu brengt VTM NIEUWS trouwens ook buiten de reguliere nieuwsuitzendingen en eventuele speciale updates, elke avond na de tweede prime rond 22u30 standaard een VTM NIEUWS Update om de situatie op de voet te volgen. Nu zaterdag  zijn er de films ‘Avengers: Infinity War’, ‘American Made’ en ‘Bad Boys’ en is er ‘Een Frisse Start met vtwonen’, kwestie van inspiratie op te doen over hoe je het thuis nòg gezelliger kan maken in deze quarantainetijden. Op zondag is er een stevige portie entertainment met o.a. een herhaling van ‘The Voice Kids’ en een emotionele aflevering van ‘Blind Getrouwd’. Elke weekdag is ook een dubbele portie van het kookprogramma met Loïc voorzien. 

Bij VTM KIDS zijn er ook heel de dag door kinderprogramma’s te zien. Ook VTM heeft tijdens de week een mooi kidsaanbod voor de kinderen die noodgedwongen thuis moeten blijven van school met in het ochtendblok o.a. ‘Kabouter Plop’, ‘Pokémon’, ‘Baba Yega Ontdekt’ en de ‘Helden van De Buurtpolitie Extra’.

Q2

Q2 zet in de vooravond volop in op comedyreeksen, zoals ‘Marlon’, ‘My Wife and Kids’ en ‘According to Jim’. Omdat er geen Champions League-match is, brengt Q2 op woensdag 18 maart de film ‘Catch Me If You Can’ van Steven Spielberg met Leonardo Dicaprio en Tom Hanks. Elke avond zijn er films te zien, van thrillers tot drama’s. Er zijn ook tv-premières van ‘Baby Driver’ (14/03) en ‘Rough Night' (21/03).

Vitaya

Op Vitaya kan je terecht voor een brede waaier aan genres. Reality (Keeping Up With The Kardashians’, ‘Hotter Than My Daughter NL’ en ‘Project Runway’), fictie (‘Sturm Der Liebe’, ‘Home and Away’ en ‘McLeod’s Daughters’) en Vlaamse programma’s (‘Een Frisse Start met vtwonen’). Ook wie zin heeft in films komt aan z’n trekken, met zaterdag 14 maart o.a. ‘Meisjes’, de Vlaamse tragikomedie met Barbara Sarafian, Lea Couzin en Marilou Mermans.

CAZ

CAZ brengt een mix van iconische klassiekers (‘The A-Team’ en ‘Magnum’), dramaseries (o.a. ‘Vikings’, ‘Bates Motel’ en ‘Chicago Fire’), misdaad (‘The Assassination of Gianne Versace: American Crime Story’), komische reeksen (‘Married With Children’ en ‘The Graham Norton Show’), science fiction (‘Falling Water’), actie (‘Relic Hunter’) en films als Gothika’, ‘The Truman Show’, ‘Hannibal’, ‘Psycho’ en ‘Wild Things: Foursome’.

CAZ 2

Op de nieuwe seriezender CAZ 2 kunnen kijkers terecht voor de beste Vlaamse en internationale reeksen, vaak met meerdere afleveringen na elkaar. Misdaadreeksen (Snowfall’, ‘Fugitives’ en ‘Vanished by the Lake’), science fiction (‘Blood Drive’), komische internationale reeksen (‘The Nanny’, ‘Girlfriend’s Guide To Divorce’) en Vlaamse reeksen (‘Connie & Clyde’ en ‘Vossenstreken’).

Bekijk hier het overzicht van alle programma’s en series op VTM GO
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Danny Schoofs

  Gelukkig dat Netflix bestaat...

 • Didi Bellens

  Dan liever geen tv kijken want zijn al die herhalingen beu. Zal ofwel een boek lezen ofwel een DVD opzetten.

 • Ronny Van Wijngaerden

  ze zijn hun kookprogramma s nog vergeten. Man, zend toch eens een goeie film uit ipv herhalingen.

 • Patrick Cosemans

  Misschien FC de kampioenen herhalen voor de 100 000ste keer

 • Jozef Van Schuerbeeck

  Geen gezever en herhalingen. Dat maakt al 80% van de programma's uit.