Televisiezender Fox bevestigt comeback 'The X-Files'

Gillian Anderson en David Duchovny
AP Gillian Anderson en David Duchovny
Fans van de cultreeks 'X-Files' mogen zich in de handen wrijven want er komen zes nieuwe afleveringen aan, mét special agents Fox Mulder en Dana Scully in de hoofdrollen. Net als vroeger worden die rollen vertolkt door David Duchovny en Gillian Anderson, zo heeft televisiezender Fox aangekondigd. Nog deze zomer wordt met de productie van de nieuwe afleveringen aangevangen.

"De wereld is nog vreemder geworden" tijdens "de lange pauze van dertien jaar" en het is daarom "het perfecte moment om deze zes verhalen te vertellen", reageerde producent en geestelijke vader van de sciencefictionreeks Chris Carter in een communiqué.

Van de X-Files werden tussen 1993 en 2002 in totaal meer dan 200 afleveringen uitgezonden, verdeeld over negen seizoenen. De serie kende wereldwijd een groot succes en won zestien Emmy Awards, vijf Golden Globes en tal van andere prijzen. De reeks gaat over twee agenten van de FBI, Scully en Mulder, die onderzoek doen in mysterieuze politiedossiers waarmee zo goed als altijd paranormale fenomenen gemoeid zijn.