Telenet slorpt De Vijver Media op: wat verandert er voor tv-kijker?

 BELGA PHOTO JEAN-LUC FLEMAL
BELGA BELGA PHOTO JEAN-LUC FLEMAL
Het Vlaamse medialandschap ondergaat een grondige verschuiving. Telenet wordt voor 100% eigenaar van De Vijver Media, en krijgt op die manier de commerciële zenders Vier, Vijf en Zes en het productiehuis Woestijnvis in handen. Telenet had al een belang van 50% in De Vijver Media, maar koopt nu de andere aandeelhouders, Mediahuis (30%) en Wouter Vandenhaute en zijn vennoot Erik Watté (20%) uit. Maar wat verandert deze verschuiving voor de tv-kijker?

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guido Volkaerts

  Gevaarlijk precedent... Als je zelf de content maakt en beheert en het dan zelf distribueert, verkoopt, in de huiskamer brengt dan schep je een gevaarlijk monopoly en staat de deur voor prijsverhogingen en koppelverkoop wagenwijd open... Telenet wil bijvoorbeeld Netflix maar al te graag een hak zetten en verdrijven uit België.

 • Filip De Cononckx

  Een ding staat vast, de programma's gaan er niet beter op worden. Zet de TV af, praat met elkaar, drink eventueel een goed glas en of lees een boek.

 • Erwin De Meyer

  Telenet klanten , hier komt de volgende prijsverhoging.

 • rita steenmans

  we betalen ons nu al blauw om herhalingen van herhalingen te bekijken

 • romy verhove

  Dag telenet, denk maar niet jullie tarieven te verhogen ik kijk al er naar uit,alhoewel ik geen klant ben van jullie wansmakelijk beleid.