Stuur je kinderen vanavond vroeg naar bed met Netflix' neppe countdown

Still uit het countdown-filmpje van Netflix, met koning Julien in de hoofdrol.
Netflix Still uit het countdown-filmpje van Netflix, met koning Julien in de hoofdrol.
Jonge kinderen die op 31 december willen opblijven tot 12 uur? Ouders die hun kinderen iets eerder in bed willen stoppen, krijgen dit jaar hulp van Netflix. De streamingdienst plaatste vandaag een video van drie minuten online, waarin wordt afgeteld naar het nieuwe jaar. De video is helaas niet beschikbaar in België.

In de video zijn personages te zien uit de nieuwe Netflix-serie 'Lang leve koning Julien'. Gedurende drie minuten luiden de lemuur-apen die de hoofdrol in de serie vertolken 2014 dansend uit, gevolgd door een countdown naar het nieuwe jaar. Koning Julien is bekend van de kinderfilm 'Madagascar'.

Volgens Netflix fopt ruim een derde van de ouders hun kinderen door eerder te doen alsof het twaalf uur is. "Ik baalde ervan toen ik hoorde dat jonge feestbeesten niet op mogen blijven tot middennacht, maar toen besefte ik dat ik koning ben, en de regels mag aanpassen", laat het fictieve personage weten in een 'statement'. "Nu is er altijd een nieuwjaarsfeestje - precies zoals het hoort."

(Lees verder onder het filmpje.)

Kindershows

De actie is te zien als een onderdeel van Netflix om een jongere doelgroep aan te spreken. De speciale countdown is niet te streamen in België, maar wel in Nederland, de Verenigde Staten, Latijns-Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Scandinavië en Frankrijk.