Steven Van Herreweghe bant Tom Cruise van het scherm

© Sofie Silbermann
Slecht nieuws voor de fans van Tom Cruise. Steven Van Herreweghe bant de geplande ‘Mission: Impossible’-film zaterdagavond van het scherm. Waarom? Daarvoor moeten we 45 jaar terug in de tijd

In zijn nieuwe programma nodigt Steven Van Herreweghe 'Van Algemeen Nut' enkele bekende en minder bekende mensen uit. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: allemaal zijn ze ooit op televisie geweest. Samen met hen zoomt Steven elke week even dieper in op hun televisiemoment.

"Met een moord naar bed"

Vanavond is de kleurrijke Robert Vantorre te gast. De nu hoogbejaarde vloerder spuwde in 1973 op tv zijn gal over het aanbod van de toenmalige BRT. Onder meer de politiereeks 'Mannix' moest eraan geloven. "Da's iedere zaterdagavond dat ze ons met een moord naar bed sturen", aldus Robert in 1973. "Kunnen ze op zaterdag geen kluchtig programma tonen? Je komt thuis na een dag hard werken, en wat krijg je als dessert? Een moord."

Van Herreweghe wil het goed maken met Robert. En omdat er in ‘Mission: Impossible’ welgeteld 38 moorden gebeuren, grijpt hij in. Hij verandert de zaterdagavondfilm in ‘Finding Neverland’, een Amerikaanse biografische dramafilm gebaseerd op het toneelstuk 'The Man Who Was Peter Pan'. 

De VRT heeft de programma-aanpassing bevestigd.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Mireille Hermans

    Geen probleem voor ons, wij hebben al een tijdje geleden VRT geband, meeste presentatoren en programma's zijn niet te pruimen.

  • Guy muis

    hij kan beter zelf van het net blijven

  • willy verbeeck

    Belachelijk, porno en naakt voor kinderen mag wel!