Stemacteur ‘Family Guy’ stopt na 20 jaar met rol

Mike Henry en z'n personage Cleveland
AFP Mike Henry en z'n personage Cleveland
Mike Henry (54), de stemacteur die de rol van Cleveland Brown vertolkt in de animatieserie ‘Family Guy’, heeft via Twitter laten weten dat hij na twintig jaar stopt met de rol. Het zit hem dwars dat hij als blanke man een stem geeft aan een gekleurd personage. 

“Het was een eer om twintig jaar lang Cleveland te mogen spelen in ‘Family Guy’", schreef Mike Henry vrijdag op Twitter. “Ik houd van het personage, maar gekleurde personages zouden gespeeld moeten worden door mensen met een gekleurde huidskleur. Daarom neem ik een stap terug." 

Henry is al vanaf het eerste seizoen van ‘Family Guy' in 1999 te horen als Cleveland. Daarnaast voorziet hij ook het stemmetje van Consuela, een Latina werkster. Hij was ook te horen in de spin-offreeks ‘The Cleveland Show’, die van 2009 tot 2013 liep en rond Cleveland en z'n zwarte stiefzoon Rallo Tubbs (ook gespeeld door Henry, red.) draaide. 

Eerder maakten ook de producenten van animatieserie ‘The Simpsons’ bekend geen witte acteurs meer te zullen gebruiken om personages uit etnische minderheden in te spreken.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jil Heirman

  Moest het andersom zijn zou letterlijk niemand ervan wakker liggen, en zo zou het ook moeten zijn. Niets irritanter dan bevolkingsgroepen die zichzelf veel te serieus nemen. Dan dringt censuur zich op en krijg je ‘n zieke en zure maatschappij.

 • Nicolas Van Hoecke

  Raar dat hij er pas na 20 jaar moeite mee heeft. Gewoon weer iemand dat wil mooi staan op black lives matter lijst.

 • willems michel

  Na 20 jaar nog één keer een reden om op te vallen met te zeggen dat hij stopt.

 • Anthony Van Daele

  Als familie Guy en American dad etc al politiek correct moeten worden kan je ze evengoed schrappen .....