Spanje in de ban van zingende priester

Padre Damián | Joven sacerdote sorprende en La Voz España interpretando Angels de Robbie Williams
Spanje valt sinds enkele weken als een blok voor priester Damián Maria. Sinds zijn deelname aan de Spaanse editie van talentenjacht The Voice heeft de geestelijke uit Granada zelfs al een eigen fanclub.

De twintiger geraakte met zijn prachtige versie van 'Angels' van Robbie Williams makkelijk voorbij de 'blind auditions' in de liedjeswedstrijd. Een YouTubevideo met zijn muzikale kunnen werd al meer dan 250.000 keer bekeken. De Spaanse media noemen hem 'el cura hipster', de hipster-priester.

De 28-jarige priester gaat met zijn tijd mee en omarmt de sociale media. Hij predikt via zijn profielen op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube.

In The Voice is zijn liedje nog niet uitgezongen. Afgelopen donderdag heeft hij zich geplaatst voor de volgende ronde na een sing-off vanuit een boksring.

Damián is niet de eerste katholieke geestelijke die hoge toppen scheert in The Voice. De Italiaanse versie werd vorig jaar gewonnen door zuster Cristina Scuccia (26). Zij won een platencontract en groeide uit tot een wereldwijd internetfenomeen.

Siente los Latidos | Padre Damián La Voz