Spaanse ministerie eist 2,5 jaar cel voor verkrachting in ‘Big Brother’

Instagram Gran Hermano
Het Spaanse Openbaar Ministerie heeft een celstraf van 2,5 jaar geëist tegen een oud-deelnemer van ‘Big Brother’. De man wordt er van verdacht een vrouwelijke mede-kandidate verkracht te hebben in het huis. Ook zou hij net als de producent een schadevergoeding moeten betalen aan het slachtoffer.

In 2017 nam Carlota Prado deel aan ‘Gran Hermano’. Ze leerde er ook kandidaat José María López kennen. Het klikte. Op 4 november vond er in het huis een feestje plaats, waar de deelnemers alcohol konden drinken. Carlota zou vier shots tequila hebben gedronken, José María niets. Daarop zou de man de aangeschoten vrouw naar bed geholpen hebben. Carlota was volledig gekleed, op haar laarzen na, die ze met behulp van José María had uitgetrokken. Toen ze eindelijk sliep, zou hij – verborgen onder een deken – haar broek en slipje hebben uitgetrokken en haar verkracht hebben. 

De volgende dag werd José Maria uit het programma gezet wegens ongepast gedrag. Op dat moment was het voor andere deelnemers totaal onduidelijk wat de exacte reden was. Carlota wordt vervolgens door de productie naar de dagboekkamer geroepen. Op de beelden, die getoond werden in de rechtszaal, is te zien hoe een nietsvermoedende Carlota alleen binnenkomt. Op de televisie in de kamer ziet ze beelden van José María en zichzelf in bed. Ze hoort zichzelf een paar keer ‘nee’ zeggen. “Super, wat is er aan de hand?”, vraagt een verbijsterde Carlota aan de Spaanse Big Brother, maar ze krijgt geen antwoord. 

Afschuw

Op de televisie ziet en hoort ze hoe José María haar opdraagt om haar trui uit te doen. Naarmate de video vordert, wordt de vrouw zich steeds bewuster van wat er zich op het scherm afspeelt. Met afschuw kijkt ze ernaar. “Alsjeblieft, stop, alsjeblieft”, vraagt ze Big Brother, die ze alleen via een luidspreker hoort. Hij reageert niet. “Kun je het nú stoppen? Alsjeblieft”, smeekt ze hem. Eindelijk antwoord de stem. “We zullen het stoppen wanneer je maar wil, maar we denken dat je het moet zien.”

Bang vraag Carlota: “Is er meer?”, wat de man bevestigt. Uiteindelijk begint ze te huilen, maar de video gaat onverbiddelijk verder. De vrouw ziet en hoort haar eigen verkrachting. Ze smeekt om de video te stoppen en het geluid af te zetten.

De officier van de justitie eist nu dus een gevangenisstraf voor José Maria. Ook wordt er gevraagd om een schadevergoeding van in totaal 12.000 euro. De helft van dat bedrag moet betaald worden door de producent van het programma, die de verkrachting wel vastlegde, maar niet stopte.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Christophe Moser

    Een verkrachting filmen, das dan onder het mom van een documentaire ofwatte. En al die mensen die zaten mee te kijken in de opnamestudio?? 6000 boete voor de producent?? In Spanje zitten ze blijkbaar niet echt in met verkrachting, dat is al meermaals aan het licht gekomen, alle perverten naar ginder!

  • Lydia Appelmans

    Nooit zoveel drinken dat je de controle verliest!