Sofie en Kenzo winnen 'Ons Eerste Huis' met verpletterende meerwaarde van hun woning

Sofie en Kenzo winnen het tweede seizoen van 'Ons Eerste Huis'.
VIER Sofie en Kenzo winnen het tweede seizoen van 'Ons Eerste Huis'.
De kogel is door de kerk: na wekenlang verbouwen en inrichten aan een hels tempo is de winnaar van het tweede seizoen van het VIER-programma 'Ons Eerste Huis' bekend. Sofie en Kenzo wisten hun huis de grootste meerwaarde te geven en werden daarom beloond met 100.000 euro.

De spanning was te snijden in de finale. De drie koppels namen samen met hun achterban plaats in hun nieuw ingerichte salon en hoopten er bezoek te krijgen van presentator Bartel Van Riet. Die viel met de ultieme kamertrofee binnen in het huis van Sofie, Kenzo en hun zoontje Ruiz in Erembodegem. Het koppel gaf hun huis door de verbouwingen een meerwaarde van maar liefst 50.769 euro en verpletterde de concurrentie daarmee. 

Peetje Etienne

"Dit is nog slechter dan een kind kopen", vertelde Sofie, toen ze in spanning zat te wachten op de uitslag. Toen Bartel eenmaal hun woonkamer betrad, sprong Kenzo van pure vreugde op de presentator. Het koppel bedankte ook hun 75-jarige 'peetje' Etienne die dag in dag uit klaarstond om te helpen. Bartel vertelde het koppel nog dat ze geen slechte zaak gedaan hebben door zonnepanelen op hun woning te plaatsen. Ook de vier kamertrofeeën die ze doorheen het programma wonnen, zorgden voor een meerwaarde, maar die gaven niet eens de doorslag, klonk het.

Grote teleurstelling

Boy en Aimee uit Lanaken en Brent en Valerie uit Langdorp konden hun teleurstelling niet wegsteken. "Meen je dat nu?", riep Aimee uit toen ze te horen kreeg dat ze met 10.350 euro voor de minste meerwaarde gezorgd hadden. Ook Valerie had op de hoofdprijs gehoopt. "Are you fucking kidding me? Dat snap ik echt niet!", klonk het uit haar mond toen ze te weten kwam dat Sofie en Kenzo de winnaars van het programma zijn.

Valerie en Brent gaven hun huis een meerwaarde van 15.026 euro. Goed voor de tweede plaats.
VIER Valerie en Brent gaven hun huis een meerwaarde van 15.026 euro. Goed voor de tweede plaats.
Aimee en Boy gaven hun huis een meerwaarde van 10.350 euro en werden daarmee laatste.
VIER Aimee en Boy gaven hun huis een meerwaarde van 10.350 euro en werden daarmee laatste.29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kelly Verlinden

  Aimee en Boy, eindelijk zijn die twee van het scherm af. Plaatsvervangende schaamte van deze stereotype Limburgers. Geen zorgen mensen, in Limburg praten ze niet allemaal zo boers. En Valerie, de mensen hebben gelijk. Jij hebt bijna geen poot uitgestoken dus wees maar zeer dankbaar met je slaven.

 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  Zou Valerie moe zijn, zo ja waarvan dan wel ?

 • Jeff Smulders

  Een woning heeft zijn meerwaarde aan wat de gek er voor geeft. niet meer/minder.

 • sarina walravens

  Terecht gewonnen . En die valerie mag haar 2 pollekes kussen dat haar ouders zo hard hebben gewerkt want zij heeft gene zak gedaan . Ben benieuwd hoe het huis er vanbinnen uit gaat zien na een paar weken

 • Ben Strubbe

  De afwerking liet heel wat te wensen over. Overal kieren, uitpuilende pur, enz.