Slang 'eet' man op, toch blijft publiek op honger zitten

Discovery
De man die zich zou laten opeten door een anaconda krijgt het etiket van 'watje', nu blijkt dat hij niet verder raakte dan de bek van het dier en de stunt liet afbreken.

Kijkers van 'Eaten Alive' wachtten gisteren vol spanning op de krachttoer van Paul Rosolie op Discovery Channel. Maar ze bleven op hun honger zitten.

Op het moment dat Pauls hoofd in de bek van het dier zat en het z'n lichaam en armen omklemde, riep de jongeman de hulp in van collega's en vrienden omdat hij naar eigen zeggen dacht dat de reuzenslang zijn arm zou breken.

Genoeg voor de kijkers om de 27-jarige slangenexpert door het slijk te halen. De uitzending was met veel toeters en bellen aangekondigd, maar mensen voor de buis voelden zich bedrogen. Op sociale media regende het gisteravond kritiek.

Voor de uitzending had Rosolie het ook zwaar te verduren. Toen legden dierenrechtenactivisten hem het vuur aan de schenen omdat ze de stunt "wreed" vonden en vreesden voor de gezondheid van het dier. Rosolie kreeg toen zelfs doodsbedreigingen.

Blijkt nu dat de rollen omgekeerd waren, en Paul de 'zwakste' van de twee was.

Tijdens de stunt beschreef hij wat hij voelde: "Ze bewerkt me nu. Ik probeer me los te worstelen, maar wat ik ook doe het lukt me niet. Ze heeft me vast en laat niet los. Ze spant haar spieren. Elke keer als ze ademt, ga ik op en neer."

"Ik word duizelig"
En later: "Ik kan nu niet zo goed ademen. Ik laat het jullie weten als het niet goed gaat. Ze is zo zwaar. Ik word duizelig. Als ik dit pak niet aanhad, zou ik doodgaan."

Rosolie hield de bravoure een uur vol en besliste dan om de missie af te breken.

De tv-maker deed het experiment om aandacht te trekken voor het welzijn van de slang. De leefomgeving van de anaconda staat onder druk door de gouddelving in het Amazone-gebied.

De uitzending was voor veel kijkers dan wel niet zo spannend als verwacht, aandacht heeft Rosolie zeker gekregen.


Broadcast live streaming video on Ustream