Siska woont een BDSM-sessie bij: “Eigenlijk ben ik als meester strafbaar voor het toebrengen van slagen en verwondingen”

In de ogen van Siska is het vooral pijnlijk.
VRT In de ogen van Siska is het vooral pijnlijk.
Heftige situaties in ‘Durf Te Vragen’. In het Fetish Café woont Siska voor het eerst een BDSM-sessie bij. Eerst voelt ze zich wat gegeneerd, maar al snel trekt ze grote ogen.

“Welkom in onze Dungeon”, klinkt het. Siska krijgt meteen een heel schouwspel te zien. Ze mag toekijken hoe een koppel aan hun BDSM-sessie begint. “We beginnen met spanking, om de billen op te warmen en het bloed te laten doorstromen”, klinkt het. Wanneer ze vraagt of het normaal is dat ze gêne voelt, wordt ze gerustgesteld. “Voor de eerste keer is dat begrijpelijk, maar ze zijn het gewoon dat er naar hen wordt gekeken. Je krijgt gewoon het gevoel dat je getuige bent van iets heel intiems. Pijnlijk soms ook, maar dat is met liefde gedaan, en dat mag je nooit vergeten.” 

(Lees verder onder video)

Siska legde ook een prangende vraag voor: van welk vooroordeel worden de BDSM-liefhebbers ambetant? “Mensen denken soms dat we allemaal barbaren zijn”, klinkt het. “Maar dat is helemaal niet zo. We hebben wel degelijk gevoelens, zéker de dominante partijen ook.” 

Gaan ze het ook nog doen als ze tachtig zijn? “Ja hoor”, klinkt het lachend. “Als ik niet uiteen val!” of: “Wij kennen mensen die op leeftijd zijn en het nog altijd doen. Ik vind dat bemoedigend.”

Maar is het dan strafbaar? “Tot op de letter van de wet eigenlijk wel ja”, is het verrassende antwoord. “Als meester ben ik strafbaar voor het toebrengen van slagen en verwondingen, ook al is het met onderlinge toestemming. Boksers mogen dat wel, maar wij niet.”
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steven van Soom

  Peter en Raymond weten duidelijk niet wat bdsm inhoud, jullie oordelen dus op iets waar jullie niets van weten, wat typisch is voor de maatschappij. en trouwens het Europees hof voor de rechten van de mens heeft er zelfs positief over geoordeeld na een rechtszaak. bdsm gaat over pijn, in bdsm is het verboden om blijvend lichamelijk letsel te veroorzaken enzovoort.zouden beter mensen bestraffen die onverdraagzaam zijn zoals jullie.

 • anoniempje anoniempje

  Ik kom de mensen die onze wereld van BDSM mooi hebben in beeld gebracht even feliciteren en bedanken hiervoor !

 • Marcel Vaeke

  Je zou het haar eens kunnen vragen eh Jos, je weet maar nooit.

 • Jolien De beul

  Iedereen doe wa hij/zij wilt. Als mensen dit willen doen alle respect. Snap sommige hun reactie niet maar wel met zijn allen naar de 50 tinten grijs films gekeken zeker sommige? En dan commentaar hebben op mensen dat in het echte leven zulke dingen doen? Een beetje egoïstisch nie?

 • raymond van der craen

  @Peter Janssens ik vind dat je dik gelijk hebt, 50 zweepslagen extra!