Simon Cowell boos na hondenrel in 'Britain's Got Talent': "Hier kunnen koppen rollen"

Simon Cowell heeft na de ietwat bizarre afloop van 'Britain's Got Talent' een intern onderzoek bevolen. De Tongerse winnares schakelde voor de ultieme stunt tijdens de finaleact een andere hond in, waardoor sommige kijkers zich bedrogen voelden.

De 56-jarige tv-persoonlijkheid wil nu weten waarom de producers het publiek op voorhand niet verwittigd hebben. "Hij wil weten wie hier verantwoordelijk voor is. Hij wist zelf van niets en is nu echt kwaad. Hier zouden koppen kunnen rollen", klinkt het in 'The Sun'.

De Britse mediaregulator ontving meer dan tweehonderd klachten en overweegt een eigen onderzoek. Nochtans blijkt uit reacties op internetfora dat de overgrote meerderheid zich niet misleid voelde. Zij vinden het net knap dat Jules O'Dwyer zo'n straffe truc aan meerdere honden kan aanleren.

"Hij raakte niet op tijd op het podium"
"Matisse kan het in principe ook, maar hij heeft een beetje schrik van hoogtes. Daarom heeft Chase hem vervangen", gaf de winnares gisteren toe. "Maar het was nooit mijn bedoeling om mensen op het verkeerde been te zetten. Chase had die evenwichtsoefening beter onder de knie, dus koos ik ervoor om het werk wat te verdelen. Waarom hij op het einde geen applaus in ontvangst mocht nemen? Het was een live show en het was technisch niet mogelijk om hem op tijd op het podium te krijgen."

Te diepe decolletés
Het moge duidelijk zijn: O'Dwyer voelt zich teleurgesteld nu ze al die beschuldigingen naar het hoofd geslingerd krijgt. "Het publiek heeft tijdens de halve finale al kunnen kennismaken met Chase, toen heb ik gezegd dat hij de beste maat van Matisse was. Ik moest kiezen tussen een hond die het sowieso kan en eentje die ik in drie dagen moest klaarstomen. Waarom moest ik dan op die ene zo veel druk zetten?"

Nog een fijne uitsmijter: de mediaregulator kreeg ook zo'n tweehonderd klachten binnen over de "te diepe" decolletés van juryleden Amanda Holden en Alesha Dixon. Oordeelt u vooral zelf...

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS