Sieg De Doncker geeft ‘The Voice Kids’-finalisten goede raad: “Geniet van je moment op het podium, het is zo voorbij”

Sieg De Doncker
Dieter Bacquaert Sieg De Doncker
Deze week kent ‘The Voice Kids’ z’n ontknoping. Sieg De Doncker (29), die er telkens in slaagt de kandidaatjes op hun gemak te stellen, vertelt ons over zijn eigen wonderlijke kindertijd. En over z’n toekomstplannen. Ook privé, want Sieg heeft een grote kinderwens. “Mijn toekomstig lief zal me moeten nemen zoals ik ben”, vertelt hij in Dag Allemaal. 

Terwijl de deelnemers aan ‘The Voice Kids’ nagelbijtend toeleven naar de finale, blikt Sieg terug op zijn ‘The Voice’-doop, die een diepe indruk op hem heeft gemaakt. “Ik heb kinderen horen zingen... niet normaal straf”, zegt hij. “Tijdens de halve finale hoorde ik zo’n hoge noot dat ik even dacht dat Mariah Carey op het podium stond.”

Durf je je aan een voorspelling over de winnaar te wagen?

Ik ben al lang blij dat niet ik, maar wel de publieksjury moet beslissen wie er uiteindelijk wint. Als het van mij afhing, gunde ik elk van die kinderen een muzikale toekomst.

Deze acht nemen het tegen elkaar op in de finale van ‘The Voice Kids’: Soraya, Noa, Emma, Marilys, Elisabeth, Maëlle, Mary en Jade.
VTM Deze acht nemen het tegen elkaar op in de finale van ‘The Voice Kids’: Soraya, Noa, Emma, Marilys, Elisabeth, Maëlle, Mary en Jade.

Niet zo lang geleden stond je in een vergelijkbare positie, in ‘Steracteur Sterartiest’. Welke raad kan je de finalisten meegeven?

Ik weet hoeveel zenuwen je hebt wanneer je dat podium op moet en heb dan ook vooral geprobeerd die mee onder controle te houden. Mijn raad aan hen is dan ook: geniet van het moment dat heel die zaal naar jou luistert. Want voor je het weet, is het voorbij.

Deden de afgelopen weken jou dikwijls terugdenken aan jouw eigen jeugdjaren?
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.