Sieg De Doncker: "Als ze me niet meer lusten op tv, word ik brandweerman"

'The Voice Kids' en 'De wereld rond met 80-jarigen': VTM lanceert dit najaar Sieg De Doncker

Gisteravond zag u hem voor het eerst in 'The Voice Kids', later dit najaar trekt hij, samen met Olga Leyers, 'De wereld rond met 80-jarigen'. Sieg De Doncker (29), al jaren een held in de categorie 6 tot 12 jaar, gaat nu ook het grote publiek entertainen. De sterrenstatus lonkt, maar de nuchterheid blijft. "Als ze mij niet meer lusten of het staat me zelf niet meer aan in het tv-wereldje, dan word ik brandweerman. Uitslaande vlammen blussen: ik ga daar even gelukkig van worden."

Als u lagereschoolkinderen in huis hebt, behoeft Sieg De Doncker geen intro. Al jaren het meest struise lid van de 'Helden' van Ketnet, een kwartet dat de wat stoffige en oer-Vlaamse traditie van zeepkisten bouwen met veel enthousiasme nieuw leven inblies. Maar afgezien van de jonge kijkers én hun mama's - die niet bepaald meekeken om te zien hoe je van een stuk karton een flitsende spoiler kunt maken, u begrijpt wat ik bedoel - hoort ook de gemiddelde tv-kijker een belletje rinkelen bij zijn naam. Dat komt dan door zijn reportages voor 'Vlaanderen Vakantieland', zijn derde plaats in 'Steracteur Sterartiest', of, recenter, de rake meppen die hij uitdeelde aan Faroek Özgünes en Andy Peelman in 'Boxing Stars'.

Maar nu balanceert Siegfried - zo staat het op zijn identiteitskaart - op de rand van de absolute doorbraak. VTM lanceert hem in de vaart der volkeren middels 'The Voice Kids' en 'De wereld rond met 80-jarigen' (later deze herfst), twee gegarandeerde kijkcijferkanonnen. En dan te weten dat Sieg twee jaar geleden met het idee speelde om de media vaarwel te zeggen en 'gewoon' werk te gaan zoeken...

Hoog tijd dus om kennis te maken met een uiterst sympathieke Leuvenaar met wie alle mannen aan de toog willen hangen en met wie vele vrouwen graag even zouden doorbomen over, nou ja, zeepkisten en flitsende spoilers.

Sieg: "We hebben in 'Helden' veel méér gedaan dan zeepkisten in elkaar gestoken, maar dat geknutsel aan die gocarts vatte het opzet wel goed samen: we wilden een tv-programma waarbij kinderen na afloop zo snel mogelijk de tv zouden uitzetten om zelf in actie te schieten. Afgaande op de reacties van de ouders zijn we daar goed in geslaagd."

Was jij vroeger zelf ook zo'n kind? Even zorgeloos als actief?

Je hebt 17% van dit artikel gelezen
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • robrecht Peeters

    doen...….

  • frans wimpers

    dat is zeker geen slecht gedacht