Exclusief voor abonnees

Schimmige contracten en politieke manoeuvres: het blijft etteren bij de VRT

Mediaminister Benjamin Dalle (CD&V, links) en Luc Van den Brande, voorzitter van de raad van bestuur van de VRT.
BELGA Mediaminister Benjamin Dalle (CD&V, links) en Luc Van den Brande, voorzitter van de raad van bestuur van de VRT.
De problemen aan de top van de VRT blijken nog lang niet van de baan. Vanuit het Vlaams Parlement klinkt de roep om uitleg daarom steeds luider. Bovenaan het politieke verlanglijstje: een hoorzitting met de voorzitter van de raad van bestuur en een inkijk in de boekhouding van de openbare omroep.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gijs Sohier

  De VRT is veruit de best bekeken Europese staatszender met beperkte middelen. Laat de politiek aub met hun handen er van af blijven. Of willen we enkel nog Komen eten, Temptation Island en consoorten??

 • Emiel Vandeplas

  Eén handtekening is voldoende om dergelijke bedragen en zulke kontrakten te valideren ? Dit is corruptie in de hand werken en verantwoordelijkheid ontlopen.

 • Jef Denijs

  De VRT is nooit echt politiek onafhankelijk geweest, dat zie je aan de links gekleurde berichtgeving. Alhoewel het de laatste tijd beter ging. Een openbare zender moet onafhankelijk zijn van de politiek.

 • Willy Devroey

  Het wordt stilaan tijd dat de bevoegde minister zijn conclusie trekt en ontslag neemt. Het is overduidelijk dat er een foefelaar de hand boven het hoofd is gehouden en zelfs de grote baas ten onrechte moest opstappen.

 • Dick DECOCK

  Alles want met belastingsgeld draait trekt parasieten en foefelaars aan.