Sarah, de vrouw van Wout van Aert, over zijn ongeval: “Ik heb nog nooit zo hard geweend”

Sarah, de vrouw van Wout van Aert.
VRT Sarah, de vrouw van Wout van Aert.
Eén week voor de geplande opnames met drievoudig wereldkampioen veldrijden Wout van Aert bleek dat hij niet te gast kon zijn in ‘Het Huis’ omdat hij toch de Tour de France zou rijden. Tijdens de tijdrit rond het Franse Pau kwam Wout zwaar ten val. Daardoor eindigde zijn Tour vroegtijdig. Vier weken na de valpartij konden dan toch opnames gemaakt worden. “Ik ben blij dat ik mee mag. De verveling begint toe te slaan”, zegt Wout wanneer Eric Goens hem thuis komt ophalen.

Het blijft moeilijk voor een wielrenner om over valpartijen te spreken, om de confrontatie aan te gaan. Ook voor Wout van Aert: “Je kunt niet met het gedacht rijden dat je weet dat er een accident kan gebeuren. Daar mag je niet aan denken want dan verlies je ook alle mooie dingen van de koers. We moeten over iets anders praten. Als we er niet over praten, dan bestaat het niet.”

Wout van Aert krijgt in ‘Het Huis’ bezoek van zijn vrouw Sarah. Sarah en Wout zijn één. Sarah wordt ziek als Wout ziek is. Ze is een toonbeeld van opoffering voor haar kampioen. Sarah stond dan ook aan de meet bij het ongeval in Pau. “Ik had een heel slecht gevoel die dag. Ik wou mijn schrik niet op hem overbrengen. Hij wil koersen en winnen.” Of ze blij zal zijn als zijn laatste koers is gereden, wil Eric Goens nog weten. 

“Als hij dan alles heeft gewonnen dat hij wil winnen...”, klinkt het. “Ja, ik denk het wel." 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • lucrece forrez

  Prachtige uitzending. Wout. Komt zeker terug. En je hebt een vrouwtje die zeker achter je staat.

 • Freddy van Puymbrouck

  Wout heeft een geweldige vrouw, hopelijk beseft hij dat goed!

 • Martin Buijnink

  Bedankt wout, voor de open blik in je hoofd maar vooral in je hart......

 • Max Dante

  Was mooi om vast te stellen dat Wout met zijn Sarah een echte rennersvrouw heeft. Die komt wel terug op zijn beste niveau, zeker weten !

 • Marleen Eeckhout

  Prachtig hoe Wout zelf en co er alles aan doen om weer toprenner te zijn!Je doel om weer topwielrenner -crosser te worden. Ik gun je alvast het allerbeste!!!