Saartje Vandendriessche: "Vlaanderen is nog niet klaar voor Danira Boukhriss"

VRT
Presentatrice Saartje Vandendriessche trekt op Radio 1 van leer tegen het sluimerend seksime in de media. Ze stoort zich mateloos aan de opmerkingen over Danira Boukhriss na haar passage in 'De Slimste Mens'.

"Danira Boukhriss is een vrouw die niet op haar mond is gevallen en daar is Vlaanderen duidelijk nog niet klaar voor", zegt Vandendriessche op Radio 1. Op Twitter en in de kranten werd Boukhriss na haar deelname aan 'De Slimste Mens ter Wereld' afgeschreven als een arrogante vrouw. "Als een man zo uit de hoek komt, dan is dat meer dan normaal", zegt presentatrice Vandendriessche. "Dan is het zelfs een leuke man. Maar als een vrouw dat doet, moet dat meteen neergesabeld worden."

Trending
"Jonge mannen die het goed doen, worden de hemel ingeprezen. Maar een vrouw die haar hoofd uit steekt, moet neergesabeld worden." De manier waarop sommige mensen afgeschilderd worden op sociaalnetwerksites stipt Vandendriessche ook aan. "Vrouwen zijn op social media gemakkelijke slachtoffers." 

Ook humor wordt ogenblikkelijk afgestraft volgens de presentatrice bij de openbare omroep. "Vrouwen mogen niet grappig zijn."

VIER

'Danira Boukhriss is een vrouw die niet op haar mond is gevallen en daar is Vlaanderen nog niet klaar voor'

Saartje Vandendriessche

Stemrecht
Vandendriessche vindt het spijtig dat jonge vrouwen zich distantiëren van het feminisme vanwege de negatieve bijklank. "Terwijl we eigenlijk respect zouden moeten tonen aan de feministen van vroeger en nu."


'Vrouwen die zich distantiëren van feminisme moeten stemrecht maar teruggeven'

Saartje Vandendriessche
BELGA