Saartje Vandendriessche geeft verstek voor finaleweken van ‘De Slimste Mens’ na dood ex-vriend

Omar Souidi vervangt Saartje Vandendriessche in finale van ‘De Slimste Mens’.
Vier Omar Souidi vervangt Saartje Vandendriessche in finale van ‘De Slimste Mens’.
Aan het einde van de dertigste en meteen laatste aflevering voor aanvang van de finaleweken van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ maakte presentator Van Looy de lijst met finalisten bekend. 

Helemaal bovenaan staan Julie Colpaert, Boris Van Severen en Peter Van de Veire, die liefst vijf van zijn zes deelnames won. Op plaats 7 prijkte VRT-presentatrice Saartje Vandendriessche, die dinsdag opnieuw zou moeten spelen. Na het persoonlijke drama dat de VRT-presentatrice trof (het overlijden van haar ex-vriend), besliste Saartje evenwel om af te haken. Haar plaats wordt ingenomen door advocaat Omar Souidi. Hij speelde dit seizoen drie keer mee, haalde één overwinning en won één finale.

Dinsdag moet Souidi zeker aantreden tegen twee VRT-dames. Maandag spelen immers Radio1-stem Layla El-Dekmak, StuBru-stem Michèle Cuvelier en opgevist Eén-nieuwsanker Annelies Van Herck tegen elkaar. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Brent Van Renterghem

  Ik zou ook niet meedoen om op tv de vrolijke uit te hangen...

 • Maurice Verstuyf

  Respect voor deze beslissing en mijn deelneming in uw rouw.

 • Bernadette Vette

  Begrijpelijk dat Saartje niet meedoet. We zullen haar ravissante verschijning helaas moeten missen. Wat was het een plezier haar nog eens op het scherm te bewonderen.

 • huib matthijssen

  Saartje n leuke vrouw. Heel veel sterkte.

 • Erik Van Bever

  Respect Saartje en veel sterkte, je bent een top vrouw