Ga naar de mobiele website
^ Top

Saartje: "Team Pommeline bepaalt alle boekingen"

VIJF
Hoe je het ook draait of keert, Temptation Island is razend populair. Er wordt massaal naar het programma gekeken, er wordt druk over gediscussieerd aan de koffieautomaat en de deelnemers doen gouden zaken door op feestjes te verschijnen. Al is dat niet voor iedereen even lucratief, doet verleidster Saartje een boekje open over de gang van zaken. "Die boekingen worden echt niet eerlijk verdeeld, en dat komt door één kliekje."

Ook vorig jaar waren de verleidsters en koppels van Temptation te boeken voor een acte de présence op uw feestje, maar toen viel er niet echt een rechte lijn in te trekken qua management of prijzen. Dit jaar wist Star Entertainment, het boeking- en managementkantoor van Gilles Gobin, echter gewoon alle kandidaten en verleidsters in zijn stal te krijgen. Wie een van hen wil boeken voor een verschijning, moet dat via hem doen. Prijskaartje: 450 euro per persoon, ongeacht wie gevraagd wordt.

Maar de prijsverdeling mag dan eerlijk zijn, de eigenlijke boekingen zijn dat volgens sommigen niet altijd. Sommige deelnemers zijn elk weekend wel ergens gevraagd, anderen worden nauwelijks in het openbaar gespot. Logisch, meldde Star Entertainment al. "Eigenlijk is het simpel: wie vaak op 't scherm komt, wordt meer gevraagd."  Maar er is meer aan de hand, verklapt verleidster Saartje. Zij komt elke aflevering veelvuldig aan bod, maar werd nog maar een keer of twee geboekt. "En niet omdat niemand naar me vraagt, want ik hoorde van een discotheek in mijn buurt dat onze manager vertelde dat ik op bepaalde avonden niet vrij zou zijn. Ik viel compleet uit de lucht." De reden ligt volgens haar elders: "De hele groep is uiteengetrokken in twee kampen."

Team Pommeline

"Er zijn een aantal mensen die enkel samen geboekt willen worden", legt ze uit. "Ik noem het 'Team Pommeline': Jolien, Merijn, Herbert, Jefferson en Pommeline zelf willen enkel nog als groep ergens verschijnen." Dat klinkt gezellig, maar is natuurlijk een dure zaak voor de uitbaters die een van hen in zijn zaak wil. En daar blijft het niet bij. "Ze bepalen ook zelf wie er daarnaast nog mee geboekt mag worden, en niet iedereen is welkom. Pommeline heeft het niet zo voor Natasja, dus die mag bijvoorbeeld niet mee. En Jolien heeft mij er dan weer liever niet bij. Eigenlijk willen ze enkel Manouh en Bo nog meenemen."

Saartje benadrukt dat ze met niemand persoonlijk een probleem heeft: "Ik kom met iedereen vrij goed overeen, zowel met de koppels als de andere verleiders. Ik en Pommeline hebben op het eiland bijvoorbeeld veel gepraat." Maar het hele boekingverhaal verzuurt de boel toch wel wat. "Ik vind het gewoon niet professioneel. We wisten allemaal waar we aan begonnen met Temptation, en dat we af en toe met mensen zouden moeten samenwerken die ons wat minder liggen." Het was ook 'Team Pommeline' die de prijs van de boekingen bepaalde. "Zij hebben beslist dat ze voor minder dan 400 euro niet buitenkomen, maar voor mij hoefde dat eigenlijk niet. Met minder was ik ook al tevreden." Hun managment is overigens ook geen hulp, vertelt ze. "Hij laat hen gewoon kiezen hoe die boekingen verlopen. Voor de rest is er geen contact mee te krijgen. Ik weet niet eens hoe die man klinkt aan de telefoon, maar dan hoor ik wel van anderen dat hij verkondigt dat ik niet vrij ben."

Pommeline
VIJF Pommeline
De Temptation-verleidsters
VIJF De Temptation-verleidsters

Geen spijt

De verleidster is dus allerminst tevreden, maar toch heeft ze geen spijt van haar Temptationavontuur. "Ik weet dat het allemaal heel fake overkomt, dat dacht ik ook over de vorige seizoenen. Maar geloof me, je leert jezelf en anderen daar heel goed kennen. Ik heb daar gesprekken gehad die je normaal pas na enkele jaren voert met iemand anders, en heb echt veel mensenkennis opgedaan." Ook vond ze er een vriendin voor het leven. "Ik en Natasja zijn intussen twee handen op één buik. Eigenlijk kan de rest me niet zo veel meer schelen."

Ze heeft ook nooit verwacht dat ze een carrière kon maken uit haar deelname. "Binnen een paar weken vertrek ik weer voor enkele maanden naar Mallorca, waar ik werk als reisgids. Ik heb mijn eigen job, maar het was toch leuk geweest om nu even te kunnen profiteren van Temptation."

En of ze nog wat kwijt wil over de komende afleveringen? "Ik kan niet veel zeggen, maar wel dat het de moeite is om te blijven kijken. Op het vrouweneiland moet het beste bijvoorbeeld nog komen." Wij zijn benieuwd!

Star Entertainment: "Het verloopt wél eerlijk en correct"

Gilles Gobin van Star Entertainment betreurt de uitspraken van Saartje en gaat er prat op dat de boekingen wél eerlijk en correct verlopen. "Iedere klant krijgt steeds de volledige brochure met alle namen, prijzen en foto's van de volledige cast. Er is een groot aanbod, maar het is nog steeds de klant die beslist wie geboekt wordt, niet wij."

Hij geeft toe dat er sprake is van een 'team' dat enkel als groep geboekt wil worden. "Dat hebben ze zelf beslist, aangezien ze supergoed overeenkomen. Dat daar dan enkele populaire namen inzitten, maakt het soms voor de klant niet makkelijk en duur als ze voorbeeld enkel Pommeline willen. Ikzelf vind dit ook niet de beste beslissing, maar dat is hun eigen keuze, en dat communiceren we dan ook zo. Wees gerust dat ze daardoor ook heel wat aanvragen mislopen."

Gobin vindt het ook niet meer dan normaal dat bij een programma als Temptation niet iedereen even goed overeenkomt. "We letten daar dan samen met de productie wel op dat ze niet samen op een boeking staan." Maar dat hij Saartje boekingen heeft ontzegd, dat ontkent hij ten stelligste. "Ik zou niet weten waarom ik zou zeggen dat ze niet vrij, als ze wel vrij is. Zelf zou ik ook liever iedereen constant kunnen verkopen en de baan op hebben, zodat iedereen gelukkig is, maar dat hebben we zelf niet in de hand. We kunnen helaas niemand verplichten om een bepaald gezicht te boeken."

Info en boekingen van de cast via www.starentertainment.be
10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Pol Dekorte

  Dit bewijst maar weer is hoe marginaal het uitgaansleven is

 • Beelen Danny

  Daar verspil ich mijne elentrik niet aan zulle ....

 • chelle db

  De enige die er echt goed uitziet in mijn ogen is Natasja. Daar kan die Pommeline (vréselijk die naam!) niet aan tippen hoor. Trouwens met die fake bruine kleur (waarmee ze al aan het programma begon), hoerenblond haar en idioot veel tattoos ziet ze er over tien jaar minstens zo marginaal uit als haar moeder. Alleen ziet ze het zelf niet...

 • James Clean

  Tja, het mens'dom' gaat er duidelijk niet op vooruit ...

 • Jacc

  Toch is er blijkbaar vraag naar en zijn er genoeg, met name (hele) jonge mensen, die bijkans een moord doen om deze mensen te zien in een club.

Meld een bug