Russell Crowe speelt controversiële CEO Fox News: herkent u ‘m?

Russell Crowe als Roger Ailes
RV Russell Crowe als Roger Ailes
Vanaf vandaag kan je op Play en Play More naar het eerste seizoen van 'The Loudest Voice' kijken. Een bijna onherkenbare Russell Crowe (55) vertolkt daarin Roger Ailes, ex-CEO van de Amerikaanse nieuwszender Fox News. Die naam doet bij ons misschien geen belletje rinkelen, maar hij was een erg controversieel figuur. De seksuele intimidatie van zijn medewerksters werd uiteindelijk zijn ondergang.

Fox News kennen we: de zender die 24 uur per dag uitzendt en al eens graag met de grenzen van rechtse en Republikeinse propaganda flirt. Maar de voormalige CEO, Roger Ailes, is minder bekend. Toch is de man, die in 2017 overleed, een fascinerend maar controversieel figuur. Denk Harvey Weinstein met politieke invloed. Zo spande hij na 9/11 samen met een Republikeinse strateeg om een oorlog te beginnen in Irak en lanceerde hij samenzweringstheorieën om president Barack Obama af te zetten. Maar het bekendst is hij vanwege de seksuele intimidatie van zijn medewerksters, wat uiteindelijk ook zijn ondergang zou worden.

2,5 kg silicone en latex

Het is Russell Crowe die in 'The Loudest Voice' in de huid kruipt van Ailes, en dat mag je best letterlijk nemen. Aangezien er weinig fysieke overeenkomsten zijn tussen beide mannen, droeg Crowe een spandexpak gevuld met polyester om Ailes' lichaamsbouw na te bootsen en werd zijn gezicht omgebouwd met behulp van 2,5 kilogram silicone en latex. Dat proces nam bij momenten meer dan zes uur in beslag. "De enige delen van Russell die nog zichtbaar zijn, zijn een stukje van zijn voorhoofd en zijn boven- en onderlip", aldus Adrien Morot, hoofd van het 'special effects make-up'-team. En ook Sienna Miller, die Ailes' echtgenote Elizabeth speelt, werd bedolven onder de protheses. 

Russell Crowe zoals hij er zonder alle protheses uitziet
Photo News Russell Crowe zoals hij er zonder alle protheses uitzietReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.