Romy Biscop uit ‘The Sky Is The Limit’ runt twee boetieks: "Ooit had ik amper 50 euro op m'n rekening"

Romy Biscop heeft intussen twee boetieks, maar kreeg die niet in de schoot geworpen. "Geloof me, ik heb veel geweend."
Joel Hoylaerts / Photo News Romy Biscop heeft intussen twee boetieks, maar kreeg die niet in de schoot geworpen. "Geloof me, ik heb veel geweend."
Bijna niemand geloofde in haar, toen Romy Biscop besliste dat het genoeg geweest was: de verkoopster in een kledingwinkel zou op eigen benen staan, in plaats van zich af te beulen voor een ander. Maar de 37-jarige Kempense, vanaf vanavond te zien in 'The Sky Is The Limit', verbaasde iedereen en heeft nu twee goed draaiende boetieks.

"Ik kom niet uit een rijk gezin. Integendeel: ik heb jarenlang met mijn mama in hetzelfde bed geslapen, omdat er geen geld was voor een eigen kamer. En ik heb veel droog brood gegeten."

Na haar middelbare school ging Romy aan de slag in de Nike-fabriek. "Als arbeidster, net als mijn mama. Na zes jaar ben ik daar vertrokken. Ik ging in een boetiek werken, maar na twee jaar ben ik er gestopt. Ik wilde doorgroeien, en dat kon niet. Ik besefte dat ik mijn eigen baas wilde zijn."

Maar die weg liep niet over rozen. "Ik vond een pand om te huren, maar moest daar al mijn spaargeld instoppen. Geen enkele bank wilde een lening geven. Collecties aankopen bij leveranciers was ook vreselijk moeilijk. Geloof me, ik heb veel geweend. Al mijn geld zat in die zaak, ik had nog 50 euro op m'n rekening staan. Als het mislukte, dan zou ik met een financiële kater opgescheept zitten." Toch slaagde Romy, en de winkel Mio Caro werd een succes. Intussen heeft ze al een tweede shop, voor kinderkledij.

"Ik heb veel om dankbaar voor te zijn. Ik ben blij dat ik dat mag tonen in 'The Sky Is The Limit', al ben ik niet het type dat champagneflessen leegspuit. Ik heb gewoon alles op alles gezet voor mijn grote droom, en ben daarin geslaagd.”
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Heel knap gedaan. Maar voor elke 1000 die het proberen zijn er 999 die wel mislukken en er een zware kater aan overhouden. Het zou verkeerd zijn om dergelijke succes verhalen te misbruiken om te stellen dat alles voor iedereen mogelijk is. Men heeft veel geluk nodig en veel dingen moeten op het juiste moment in de juiste plooi vallen.

 • Filip Mars

  Ge mut er geen tekening bij maken hoeveel onze vrouwen te veel betalen op een rokske of een bloeske he ? jaaaa jom.

 • karel van zand

  een verademing tegenover die andere snobkes in dat programma....

 • Ronny Van Melle

  Knap en chapeau dat er mensen zijn die de stap durven zetten naar het ondernemerschap in de retailsector. Zeker in huidig tijden zou ik het niemand aanraden, een goede marktkennis is onontbeerlijk en dan nog heb je een grote portie geluk nodig. Zeker als je met grote kredieten zit bij de bank. Een kleine miscalculatie of tegenslag en je zit aan de grond.

 • Luc VAN BEVEREN

  Knappe vrouw.