Romelu Lukaku onthult hoe hij zijn gewicht onder controle kreeg: "De kilo's vlogen eraf"

Gisteravond ging Gilles De Bilde in ‘Gilles De Bilde Thuis bij de Duivels’ langs bij Romelu Lukaku in Manchester. Lukaku legt uit dat zijn ideale gewicht tussen de 99 en 102 kg ligt. Toen hij bij Anderlecht speelde, woog hij maar liefst 110 kg. Omdat hij te veel spiermassa had, want z’n vetpercentage bedroeg nauwelijks 9%. Bij Chelsea leerde hij hoe hij z’n gewicht in evenwicht kon krijgen. Van ex-spits Nicolas Anelka kreeg hij een gouden tip: “Eet wat je wil tot vier uur in de namiddag, en drink daarna alleen maar water.” Met dat regime vlogen de kilo’s eraf in een paar weken tijd.

Van Marouane Fellaini hem kan je op z’n minst zeggen dat hij opvalt. Zijn haardos is zijn handelsmerk geworden. In zijn periode bij Standard had hij nog een braaf, kort kapsel. Maar toen hij naar Engeland ging, liet hij z’n haar groeien, en dat is zo gebleven. “Ik ben wie ik ben”, zegt Fellaini. “Je houdt van mijn look of niet. Een beetje zoals mijn spelstijl.”

Bij Dries Mertens hangt thuis een mooie collectie voetbaltruitjes tegen de muur, van spelers met wie hij heeft samengespeeld en met wie hij een goede band heeft. Op elk truitje staat een persoonlijke boodschap. Zo ook van collega-Rode Duivel Moussa Dembélé. “Voor mijn vriend in het leven. Vijand in spelletjes”, schreef hij. Dries bekent dat hij geen goede vrienden maakt als hij spelletjes speelt, want dan komt zijn winnaarsmentaliteit boven.

Romelu Lukaku onthult hoe hij zijn gewicht onder controle kreeg.
VTM Romelu Lukaku onthult hoe hij zijn gewicht onder controle kreeg.