Exclusief voor abonnees

Rolands dochter Leentje kwam om tijdens opname ‘71° Noord’: "Toen ik het hoorde, ben ik uit mezelf getreden van woede”

Leentje Custers
SBS Leentje Custers
Elf jaar geleden verongelukte de 26-jarige Leentje Custers tijdens de opnames van '71° Noord'. In 'Forever Young' getuigt haar vader Roland vanavond over dat verlies. "Je hebt beter een kort goed leven, dan een lang slecht", was één van haar leuzen. "En dat heeft ze gehad."

Ook elf jaar na het ongeluk in Noorwegen doet alles in het huis van Roland en Gerte hen nog denken aan hun jongste dochter. Naast de televisie staan twee ingekaderde foto's van Leentje en kaartjes van haar herdenkingsdienst. In de logeerkamer hangt de muur boven het bed vol met spulletjes van de jonge avonturierster. Een wereldkaart met de landen die ze bezocht, haar lievelingssneakers, en bordjes en flesjes die ze meenam van haar reizen. "Na haar studies aan de filmschool van Genk trok ze maandenlang in haar eentje naar Azië met het beetje geld dat ze had gespaard", zegt papa Roland (73). "Haar avonturen konden we dan lezen op haar website, waar ze iedere twee weken een verhaal schreef. Ze was echt een zeer avontuurlijk type en sprong dan ook een gat in de lucht toen ze hoorde dat ze mee mocht naar Noorwegen."

...met Frances Lefebure naar Noorwegen
VIER ...met Frances Lefebure naar Noorwegen

IJzige wegen

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Vera Janssens

  Sterkte aan de ouders. Ik heb jullie ontmoet in Kelchterhoef aan het standbeeld van de overleden kinderen. Vera Janssens

 • YVONNE SCEVENELS

  Moch zij dan al. Zelf rijden toch innige deelneming e. Al is 4 jaar geleden RIP lieve meid

 • Ivan Willems

  Is dit al 11 jaar geleden?? Zo snel gaat het....