Ga naar de mobiele website
^ Top

Richard Hammond met motor onderuit bij opnamen opvolger Top Gear

Richard Hammond en zijn echtgenote Amanda. Foto uit 2015.
EPA Richard Hammond en zijn echtgenote Amanda. Foto uit 2015.
Richard Hammond heeft een flinke smak gemaakt tijdens de opnamen van The Grand Tour, de opvolger van Top Gear. De presentator ging in Mozambique hard onderuit met een motor, melden diverse Britse media.

De 47-jarige Hammond was na het motorongeluk bewusteloos. "Hij heeft zichzelf ernstig bezeerd", zei Hammonds collega Jeremy Clarkson tegen The Sun. Het ongeluk vond plaats in een afgelegen deel van Mozambique, medische hulp was mijlenver weg. Volgens Clarkson is zijn collega niet naar een ziekenhuis gebracht, "daar doen we niet aan".

Hoewel Clarkson luchtig doet over het ongeluk, zat de schrik er goed in op de set. "Er waren veel zorgen", klapt een ingewijde uit de school. "Als hij zwaargewond was geweest, was het niet eenvoudig geweest medische zorg te regelen."

Het is niet de eerste keer dat Hammond een flinke smak maakt voor het oog van de camera. In september 2006 overleefde hij ternauwernood een ongeluk tijdens opnamen voor Top Gear. Een raket-auto, waarin hij ruim 460 kilometer per uur reed, sloeg meermaals over de kop. Hammond lag wekenlang in het ziekenhuis, maar herstelde vrijwel volledig.

Richard Hammond met zijn collega's James May (midden) en Jeremy Clarkson (rechts).
AFP Richard Hammond met zijn collega's James May (midden) en Jeremy Clarkson (rechts).
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug