Exclusief voor abonnees

Regering legt VRT aan banden

NIET MEER BIEDEN OP DURE SPORTRECHTEN, VERPLICHT MEE IN VLAAMSE NETFLIX

Jambon I vindt het behalen van een groot marktaandeel met de openbare omroep geen doel op zich meer.
BELGA Jambon I vindt het behalen van een groot marktaandeel met de openbare omroep geen doel op zich meer.
De Vlaamse regering legt de VRT aan banden. De openbare omroep mag onder meer niet meer bieden op dure sportrechten en moet meestappen in een zogenaamde Vlaamse Netflix. Bovendien moet de VRT "meer dan ooit focussen op het versterken van de Vlaamse identiteit". Bij de VRT willen ze eerst een gesprek met de nieuwe mediaminister, voor ze reageren op het nieuwe regeerakkoord.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sunno Hamar

  Een kultuur van objectiviteit is wat de VRT nodig heeft, maar aangezien dit een fantastische droom is, alle overheidsgelden die ze ontvangen schrappen en er een privaat bedrijf van maken.

 • Frank Van den Bulck

  Dit is de kroniek van een onaangekondigd debacle. Het is nu al huilen met de pet op. Voetbal, Vlaamse brol, verkapte reclame, eindeloze debatten, premières van herhalingen van de vorige herhalingen die nu nog eens herhaald worden. Afschaffen die postjes handel !!!

 • james vroman

  opnieuw brt worden ..

 • Jens van den Broeck

  Goed zo! Deze omroep had al lang aan banden gelegd moeten worden. Bravo Jambon. Het is nu al een fantastische regering!

 • Michel Van Robbroeck

  Ja bij de vorige Vlaamse regering was het al duidelijk: de VRT kortwieken. In het nieuwe regeerakkoord staat wel wat de VRT niet mag, maar er wordt met geen woord gerept wat wel mag. Nog maar eens een middel om de commerciële zenders te bevoordelen. Maar men vergeet dat men bij de VRT wel de competenties heeft en de andere niet. Arm Vlaanderen als we de commentaren bij de sportverslaggeving van de commerciële zenders moet aanhoren. Ik kijk dan liever naar de Franstalige zenders.