Publieksprijs Jan Wauters voor VTM Nieuws-anker Stef Wauters, Grote Prijs voor Charlotte Crul

Stef Wauters kreeg bijna een derde van de meer dan 4.000 stemmen.
VTM NIEUWS Stef Wauters kreeg bijna een derde van de meer dan 4.000 stemmen.
Radio 2-nieuwsstem Charlotte Crul is in deSingel in Antwerpen uitgeroepen tot winnares van de Grote Prijs Jan Wauters 2019. Dat meldt de VRT. Die prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een Nederlandstalige mediapersoonlijkheid "die excelleert in het gebruik van het Nederlands, en van wie het taalgebruik getuigt van een uitstekende taalbeheersing en een grote creativiteit". VTM-journalist Stef Wauters gaat met de publieksprijs aan de haal. Wauters kreeg bijna een derde van de meer dan 4.000 stemmen.

De Vlaamse openbare omroep wil met de prijs de nagedachtenis aan sportverslaggever Jan Wauters levend houden. Dit jaar ging de prijs naar iemand die bovendien een moeilijke boodschap helder en toegankelijk kan uitleggen.

Volgens de jury geeft Crul blijk van "een excellente taalbeheersing, wie het Nederlands past als een handschoen, niet als knellend korset, iemand voor wie de taal een willig instrument is, inzetbaar in wisselende omstandigheden en voor een zeer divers publiek. En dat zonder haar ooit geweld aan te doen".

Stef Wauters wordt de winnaar van de vierde editie van de publieksprijs. De vaste waarde van het VTM Nieuws heeft "een fijn gevoel voor heldere en directe zegging", aldus het persbericht.

De jury werd voorgezeten door Thérèse Wauters, weduwe van Jan.

Negen van de tien genomineerden kwamen uit de VRT-stal: behalve Crul zijn dat Frank Deboosere, Phara de Aguirre, Cara Van der Auwera, Chaima Saysay, Gilles De Coster, Lode Roels, Marc Van de Looverbosch en Thomas Vanderveken.

Vorig jaar werd de Grote Prijs Jan Wauters gewonnen door VRT-verkeersanker Hajo Beeckman. Acteur Wim Opbrouck ontving toen de Publieksprijs.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Op de Beeck

  Ge kunt helemaal niet horen van welke partij Stefke Wauters is.....

 • Christelle Vandermaelen

  Beurk kan Stef Wouters echt niet horen... als hij het nieuws presenteert zap ik over naar de VRT

 • Myriame Baeten

  Partijdige man die Stef Wauters

 • Marc Sierens

  Stef Wouters moet eens leren de mensen die uitgenodigd worden in de studio te laten uitspreken,het geeft geen zin iemand te vragen die amper aan het woord mag komen hij voerde steeds het woord.

 • Roger Deprez

  Niet neutraal genoeg, soms laat hij duidelijk merken dat hij links is en dat zijn VRT leven niet helemaal is verdwenen en dat in een job die toch heel neutraal zou moeten zijn.