Prachtig gebaar: studenten zamelen 3.000 euro in voor Nicole uit 'Taboe'

VRT
Dat ze zó graag eens nieuwe meubels zou kopen, droomde Nicole (73) luidop vorige zondag in de aflevering van ‘Taboe’ over armoede. Een getuigenis die een gevoelige snaar raakte bij twee marketingstudenten: zij zetten een crowdfundingactie op. Intussen staat de teller al op meer dan 3.000 euro. 

Nicole erfde na de dood van haar man 2,5 miljoen Belgische frank schulden. Ze stond er alleen voor met vier kinderen en kwam terecht in een systeem van schuldbemiddeling en zware afbetalingen. Ze moet het nog steeds met 85 euro per week stellen. Maar ondanks haar financiële strijd droomde ze er luidop van ooit nieuwe meubelen te kunnen kopen. Ze knipt foto's van eetkamers en andere meubelen uit allerlei folders om bij weg te dromen.

Dankzij Camille De Bruyn en Koen Claes kan de droom van Nicole nu in vervulling gaan. Via HLN.be, Twitter en Facebook zetten de twee een crowdfundingactie op. Hun doel: 3.000 euro bij elkaar krijgen tegen 1 april. Maar de teller heeft die kaap nu al overschreden. 

"De eerste dag waren het vooral vrienden en familie die een storting deden", zegt Claes aan VRT NWS. "Al gauw ging de bal aan het rollen en steeg het bedrag zienderogen. Deze namiddag stond de teller op 3.000 euro. Omdat nog meer mensen ons lieten weten dat ze een bijdrage wilden leveren, hebben we de limiet intussen tot 3.500 euro verhoogd."

Geëmotioneerde Nicole

"Nicole heeft het nieuws van onze actie deze week in de krant gelezen", gaat hij verder. "Via het buurthuis waar ze regelmatig komt, kregen we haar aan de lijn. Ze was erg geëmotioneerd. Ze zei dat ze niet wist of ze het geld wou aanvaarden omdat het nooit haar bedoeling was te bedelen. Met haar deelname aan het programma wou ze enkel aandacht vragen voor armoede. Maar uiteindelijk vond ze de actie zo'n mooi gebaar dat ze toch instemde." Met het ingezamelde geld zullen meubels worden gekocht, zo klinkt het, al voegen de initiatiefnemers toe dat - in overleg met Nicole zelf - het overtollige geld naar een armoedeorganisatie zal gaan.
38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hugo Van Haevre

  Tippeke misschien eens horen bij een van de keukens giganten hebben misschien nog mooi exemplaar in de showroom staan, dat ze toch niet meer verkopen Dowty keukens ????? Menske zal wreed gelukkig zijn, mooie reclame toch en bijna gratis voor hun

 • Tina Colpaert

  johan coppens ze waren gehuwd dan geraak je er niet vanaf zelfs ik heb afgetekend vd erfenisrechten bij mijn vader en moest telkens bewijzen aan deurwaarders dat ik dit gedaan had dus voor deze dame vind ik fantastisch wat ze doen en ze zal er zeker goed voor zorgen en zelfs nog delen als ze kan groot mens!

 • Clement Asselman

  @dominique van beylen: prietpraat! De daden, die jij vernoemt, mag iedereen stellen, ook niet-erfgenamen! En dat is allemaal mooi, maar al die anderen, die kunnen den boom in?

 • Peggy Geerts

  Meer van deze acties voor de minstbedeelden in ons eigen landje onder onze eigen mensen . Laat ons hier eens eerst beginnen vooraleer we nog een cent geven aan die corrupte organisaties die overzee zogezegd schoon weer maken met het ingezamelde geld . Dikke proficiat aan de initiatiefnemers en dikke knuffel aan Nicole , ook al ken ik ze niet .

 • dominique van beylen

  lees de wetgeving (Johan), een erfenis afwijzen kan je niet zomaar, in de volksmond wel, je mag geen enkele financiele daad stellen, geen doodsbrieven laten drukken, geen koffie geven... en dat doe je allemaal na het overlijden.